Enphase levert’s werelds meest geavanceerde micro-omvormertechnologie voor zonne-energiesystemen. Onze oplossing combineert innovaties op het gebied van vermogenselektronica, netwerken en internetgebaseerde software om zonne-energiesystemen nog slimmer en efficiënter te maken.

Micro-omvormers worden bevestigd aan de achterzijde van een zonnepaneel. Het voordeel hiervan is dat u geen grote omvormer ergens in uw woning of schuur hoeft te plaatsen. Er is alleen een management unit nodig genaamd Envoy welke zowel met als zonder Ethernet aansluiting verkrijgbaar zijn.

De garantietermijn van micro-omvormers is, in tegenstelling tot 5 of 10 jaar bij string-omvormers, 20 jaar.

De Enphase M250 is ’s werelds meest efficiënte micro-omvormer voor 60 cel panelen van 210 – 310Wp.

Op basis van Enphase’s vierde generatie technologie is de M250 voorzien van de laatste innovaties in vermogenselektronica, de aangepaste microchips met een reeks gepatenteerde prestatiefuncties maximaliseren de prestaties van 60-cel zonnepanelen tot 95,7% CEC efficiëntie.

De M250 is een lichtgewicht micro-omvormer en zorgt de “enkel-bout” beugel voor een snellere en makkelijkere installatie dan welke andere omvormer op de markt.

 

Ondanks de langere garantietermijn zijn Micro-omvormers minder rendabel dan normale string-omvormers. De reden is de relatief hoge prijs die voor een systeem betaald moet worden.