ABB (voorheen PowerOne) is een van de meest gebruikte merken ter wereld voor omvormers.
Power One levert een breed assortiment technologisch hoogwaardige omvormers met uitgebreide mogelijkheden m.b.t. monitoring van het zonnestroomsysteem.
Het Amerikaanse Power One staat momenteel tweede op de ranglijst van leveranciers van omvormers wereldwijd. Sinds september 2013 is het onderdeel van het Zwitserse concern ABB en de Europese hoofdvestiging is in Italie.

Voor elke situatie is er een omvormer van ABB geschikt.

The Sunshine Company gebruikt de volgende types van ABB:

  • PVI 2.5 – 4.2 (1 fase)
  • PVI 5000-6000 (1 fase)
  • PVI 5.8 – 12.5 (3 fase)
  • ABB Trio 20-27.6 (3 fase)

De ABB PVI 3.6 TL is een van de meest gebruikte omvormers voor residentiële toepassingen heeft de ideale afmetingen voor een gemiddelde gezinswoning. Deze reeks enkelfasige string omvormers is geschikt voor het gemiddelde aantal dak gemonteerde zonnepanelen en stelt huiseigenaren in staat om de meest efficiënte energieproductie te bepalen voor het type woning dat ze bezitten. Deze robuste omvormer is ontworpen als volledig gesloten eenheid om de zwaarste weersomstandigheden te kunnen weerstaan.

 

De Trio is waarschijnlijk de meest gebruikte, meest efficiënte driefasige omvormer ter wereld. Deze omvormer beheert meer PV-panelen dan zijn kleinere voorganger. De Trio-20.0 en Trio-27.6 bieden meer flexibiliteit en controle aan installateurs die te maken hebben met grote installaties met variërende aspecten of oriëntaties.

Dit toestel bevat twee onafhankelijke MPPT’s en heeft een rendement van maximaal 98,2%.

Het zeer grote ingangsspanningsbereik zorgt ervoor dat de omvormer geschikt is voor installaties met een beperkte string-omvang. De gloednieuwe omvormer bevat nieuwe functies zoals een geïntegreerde koellichaam en grafisch display op het voorpaneel.

De omvormer bevat geen elektrolytische condensatoren waardoor een langere levensduur verkregen wordt.