Alfea Excellia AI warmtepomp
Alfea excellia AI 16F (3-phase) 300L

Vanaf 19000,-

Offerte aanvragen
Duurste Excellia

Vanaf 19000,-

Subsidie €3525
Gasloos wonen is mogelijk!

Voor een aangename temperatuur in huis en warm tapwater heeft u echt geen aardgas en vele kilowatts vermogen meer nodig. Het kan veel energiezuiniger en milieuvriendelijker met een Alfea lucht-water warmtepomp, want die haalt de warmte letterlijk uit de lucht. Zo bent u verzekerd van een gunstige EPC en optimaal comfort.

  • Volledig elektrische warmtepomp
  • Sterke energieprestataties
Onze werkwijze
  • Snel een offerte
  • Advies op maat
  • Hulp bij subsidie aanvraag
  • Lagere (of géén) energierekening

Omschrijving

Voor een aangename temperatuur in huis en warm tapwater heeft u echt geen aardgas en vele kilowatts vermogen meer nodig. Het kan veel energiezuiniger en milieuvriendelijker met een Alfea lucht-water warmtepomp, want die haalt de warmte letterlijk uit de lucht. Zo bent u verzekerd van een gunstige EPC en optimaal comfort. U kunt de Alfea Excellia AI eenvoudig uitbreiden met een boiler voor de energiezuinige opwarming van tapwater. Of u kiest voor het type Duo, met een geïntegreerd voorraadvat van 190 liter. De Alfea Excellia is verkrijgbaar in de grotere vermogens 11 t/m 16 kW.

Warmtecomfort gegarandeerd

De Alfea warmtepompen zijn ontwikkeld om koude winters te trotseren. Deze toestellen produceren moeiteloos warm water van 55 °C bij een buitentemperatuur van -20 °C. Dit doen ze zonder steunverwarming. Het type Excellia (hoog temperatuur) met extra vermogen garandeert zelfs water van 60°C, een watertemperatuur die standaard radiatoren nodig hebben om voldoende warmtecomfort bij koude buitentemperaturen te hebben.

Koeling

Dankzij de optionele koelingkit kan de warmtepomp ook gekoeld water van 10°C à 18°C afgeven aan LTV convectoren of aan het circuit van de vloerverwarming (max. 20 à 25W/m2).

Sterke energieprestataties

De Atlantic lucht-water warmtepompen blinken uit op het vlak van energierendement, met COP cijfers tot 4.52. Deze prestaties worden mede gerealiseerd door de doorontwikkelde DC Twin Rotary compressor, de geoptimaliseerde inverter techniek en de hoogrenderende warmtewisselaar.

Innovatieve coxiale warmtewissalaar

Door de innovatieve warmtewisselaar, de slimme regeling en het geïntegreerd buffervat ontdooit de warmtepomp probleemloos, ook bij extreme weercondities. Dit maakt de elektrische bijverwarming en een extern buffervat overbodig. De coaxiale warmtewisselaar (16L) dient als buffer tijdens de ontdooicyclus en is zo ook beschermd tegen vervuiling van het systeem. Door het dubbele gebruik van de warmtewisselaar is een optimale warmte-uitwisseling verzekerd. De invertercompressor regelt rechtstreeks de watertemperatuur in functie van de gewenste kamertemperatuur, rekening houdend met de buitentemperatuur.

Bediening en beheer met smartphone

Cozytouch is een applicatie waarmee u uw thermische comfort van overal kunt regelen, eenvoudig uw afwezigheden kunt beheren en uw verbruik kunt visualiseren. Simpel en intuïtief! Cozytouch is compatible met Alfea warmtepompen. Applicatie beschikbaar op ANDROID en APPLE.

Extra informatie

Merk

Type

Type pomp

All electric