Vragen of offerte? We helpen je graag!
Binnen 24 uur een offerte.
Bellen kan tijdens kantoortijden.
Alfea Extensa AI R32 warmtepomp
Alfea Extensa AI R32

Vanaf 10000,-

Offerte aanvragen
Goedkoopste Extensa

Vanaf 10000,-

Subsidie €2550
Gasloos wonen is mogelijk!

Voor een aangename temperatuur in huis en warm tapwater heeft u echt geen aardgas en vele kilowatts vermogen meer nodig. Het kan veel energiezuiniger en milieuvriendelijker met een Alfea lucht-water warmtepomp, want die haalt de warmte letterlijk uit de lucht. Zo bent u verzekerd van een gunstige EPC en optimaal comfort.

  • Volledig elektrische warmtepomp
  • Bediening en beheer met smartphone
Onze werkwijze
  • Binnen 24 uur offerte op maat
  • Zonnepanelen & hybride warmtepompen binnen 6 weken geïnstalleerd
  • Hulp bij subsidie aanvraag
  • Lagere (of géén) energierekening

Omschrijving

Voor een aangename temperatuur in huis en warm tapwater heeft u echt geen aardgas en vele kilowatts vermogen meer nodig. Het kan veel energiezuiniger en milieuvriendelijker met een Alfea lucht-water warmtepomp, want die haalt de warmte letterlijk uit de lucht. Zo bent u verzekerd van een gunstige BENG-waarden en optimaal comfort. U kunt de Alfea Extensa R32 eenvoudig uitbreiden met een boiler voor de energiezuinige opwarming van tapwater. Of u kiest voor het type Duo, met een geïntegreerd voorraadvat van 190 liter. Alfea R32 range heeft dezelfde kenmerken en voordelen als de gewone Alfea range, maar heeft het milieuvriendelijkere koudemiddel R32 heeft. De Alfea Exensa is verkrijgbaar in de vermogens 4 t/m 9 kW. 

Productopties

De Alfea R32 is verkrijgbaar in verschillende opties:

  • 1-fase / 3-fase
  • 190L – 300L – 500L
  • 2-zone regeling
  • Buffervat 50-80-100L

Warmtecomfort gegarandeerd

De Alfea warmtepompen zijn ontwikkeld om koude winters te trotseren. Deze toestellen produceren moeiteloos warm water van 55 °C bij een buitentemperatuur van -20 °C. Dit doen ze zonder steunverwarming. Het type Excellia (hoog temperatuur) met extra vermogen garandeert zelfs water van 60°C, een watertemperatuur die standaard radiatoren nodig hebben om voldoende warmtecomfort bij koude buitentemperaturen te hebben.

Koeling

Dankzij de optionele koelingkit kan de warmtepomp ook gekoeld water van 10°C à 18°C afgeven aan LTV convectoren of aan het circuit van de vloerverwarming (max. 20 à 25W/m2).

Sterke energieprestataties

De Atlantic lucht-water warmtepompen blinken uit op het vlak van energierendement, met COP cijfers tot 4.52. Deze prestaties worden mede gerealiseerd door de doorontwikkelde DC Twin Rotary compressor, de geoptimaliseerde inverter techniek en de hoogrenderende warmtewisselaar.

Innovatieve coxiale warmtewissalaar

Door de innovatieve warmtewisselaar, de slimme regeling en het geïntegreerd buffervat ontdooit de warmtepomp probleemloos, ook bij extreme weercondities. Dit maakt de elektrische bijverwarming en een extern buffervat overbodig. De coaxiale warmtewisselaar (16L) dient als buffer tijdens de ontdooicyclus en is zo ook beschermd tegen vervuiling van het systeem. Door het dubbele gebruik van de warmtewisselaar is een optimale warmte-uitwisseling verzekerd. De invertercompressor regelt rechtstreeks de watertemperatuur in functie van de gewenste kamertemperatuur, rekening houdend met de buitentemperatuur.

Bediening en beheer met smartphone

Cozytouch is een applicatie waarmee u uw thermische comfort van overal kunt regelen, eenvoudig uw afwezigheden kunt beheren en uw verbruik kunt visualiseren. Simpel en intuïtief! Cozytouch is compatible met Alfea warmtepompen. Applicatie beschikbaar op ANDROID en APPLE.

Extra informatie

Merk

Type

Type pomp

All electric