Besparen op gas | The Sunshine Company
  • Experts op het gebied van zonnepanelen én warmtepompen
  • Tevens leggen wij vloeverwarming aan bij u
  • Op gas besparen, of gasloos gaan? Wij adviseren u graag vrijblijvend.

Wilt u besparen op gas?

Wenst u (ook) te besparen op gas? Gas is een belangrijke energiebron in Nederland. Wij halen gas uit onze eigen bodem, dit gaat echter veranderen doordat er minder gas opgepompt gaat worden uit het grootste gasveld van Europa, het Groningenveld. Dit is ook de reden dat vele Nederlanders willen gaan besparen op gas. Stroom is op te wekken, gas helaas niet. Er zijn verschillende oplossingen op de markt om te gas te besparen, de één efficiënter dan de ander. We gaan er natuurlijk al vanuit dat uw woning goed geisoleerd heeft, en dat het glaswerk in uw woning niet ouder is dan 20 jaar.

Gas besparende oplossingen

The Sunshine Company helpt u graag te besparen op gas. Wij hebben verschillende mechanische oplossingen voor u. Deze gas besparende oplossingen hebben wij onderstaand voor u op een rijtje gezet.

  1. Grondwarmtepomp
    Met een grondwarmtepomp bespaard u op gas, want u heeft simpelweg geen gas-aansluiting meer nodig. De warmtepomp haalt de warmte uit de grond, zo rond de 150 meter. Daarvoor zijn boringen en leidingen door uw perceel benodigd. In praktijk worden grondwarmtepompen alleen aangelegd bij grote nieuwbouwwoningen. Bij kleinere nieuwbouwwoningen is het simpelweg te duur en bij een bestaande bouw simpelweg vaak geen realistische optie. Dat laatste gezien het feit het complete perceel op z’n kop moet, en een woning er ook echt geschikt voor moet zijn.
  2. Infraroodpanelen
    Infraroodpanelen zijn op dit moment een flinke hype en energiebesparing land. Deze panelen geven een prettige warmte af en zijn in aanschafkosten relatie laag. Echter is het rendement van deze infraroodpanelen ook laag. In deze panelen stop je 1 kWh aan stroom in en komt er 1 kWh aan warmte uit, dit is vergelijkbaar met een gloeilamp. Daarnaast zullen de infraroodpanelen in het zicht hangen, dit is voor veel mensen een nadeel van het interieur.
  3. Luchtwarmtepomp
    Wellicht wist u het nog niet maar u heeft al een luchtwarmtepomp in huis! Namelijk in uw koelkast. Deze warmtewisselaar koelt de ene ruimte af (uw koelkast) en de warmte wordt de andere ruimte ingeblazen (waarschijnlijk uw keuken). Dit kost, logischerwijs, stroom. Nu zijn warmtewisselaars al jaren goed bekend, in de vorm van een airco. Vrijwel elke airco kan namelijk ook verwarmen, echter willen de meesten van u geen blazende lucht in uw woonkamer. Door het inzetten van een warmtewisselaar kan deze warmte in het leidingwerk van uw CV installatie gestopt worden. Dit systeem noemen we een warmtepompsysteem.
  4. Warmtepompboiler
    De werking van een warmtepompboiler is hetzelfde als de werking met een airco of gewone warmtepomp. Uit de buitenlucht wordt warmte onttrokken en door middel van compressie worden er hogere temperaturen behaald. Deze warmte wordt opgeslagen in een boilervat van 200-300L en gebruikt u voor warm tapwater of douchewater.
  5. Zonnecollectoren
    Bij zonnecollectoren is het de bedoeling dat de zon een vloeistof (water of koelmiddel) opwarmt, deze warmte wordt opgeslagen in een boilervat. Zet u dan de kraan of douche open, dan stroomt dit warme water naar uw CV ketel, deze verwarmt het desgewenst verder op, of stuurt het direct door. Let wel op: vrijwel alle zonnecollectoren die u ziet zijn bedoelt voor het (voor)verwarmen van tapwater. Dus water voor het douchen en warm kraanwater. Dit werkt natuurlijk alleen als de zon sterk genoeg is.
  6. Zonnestroomboiler
    Een zonnestroomboiler is niets meer dan een fors uitgevallen waterkoker. Wij hebben één advies: KOOP DIT PRODUCT NOOIT! Het is onrendabel, niet duurzaam, financieel onaantrekkelijk en zonde van uw mooie zonnestroom.

Meer informatie gas besparende maatregelen

Zit uw gewenste oplossing hier niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee naar een gewenste duurzame oplossing!

Wilt u ook op gas besparen?
Onze werkwijze
  • Snel een offerte
  • Advies op maat
  • Hulp bij subsidie aanvraag
  • Lagere (of géén) energierekening
Veelgestelde vragen
Hoeveel gas kan ik besparen?

Dit is volledig afhankelijk van uw woning en type warmtepomp. Een hybride warmtepomp bespaart tussen de 50-70% aan gas (volledig radiatoren – volledig vloerverwarming). Met een volledig elektrische warmtepomp bespaart daarentegen ook al gas. U kunt zelf u besparing (van gas, zonnepanelen en terugverdientijd) bij gebruik van een warmtepomp berekenen op onze website. Uiteraard staan deze gegevens ook altijd in onze offerte.

Wat zijn gas besparende oplossingen?
  1. Grondwarmtepomp
  2. Infraroodpanelen
  3. Luchtwarmtepomp
  4. Warmtepompboiler
  5. Zonnecollectoren
Hoeveel m3 gas per dag is normaal?

Dit is afhankelijk van de volgende factoren:

  1. Type woning
  2. Isolatie van de woning
  3. Bouwjaar van de woning
  4. De grootte van het huishouden
  5. Verbruikersgedrag van het huishouden
  6. Woonoppervlakte
  7. Het weer

Wij staan voor je klaar

Luuk
Eigenaar & adviseur
Nicole - The Sunshine Company
Nicole
Mede-eigenaar & back-office
Sjoerd - The Sunshine Company
Sjoerd
Adviseur & BTW/subsidie-expert
- The Sunshine Company
Huub
Eigenaar Lammertink Electro
- The Sunshine Company
Jasper
Hoofdmonteur zonnepanelen & back-office Lammertink
- The Sunshine Company
Colin
Monteur zonnepanelen - Lammertink
- The Sunshine Company
Niels
Monteur zonnepanelen - Lammertink
- The Sunshine Company
Jurgen
Monteur zonnepanelen - Lammertink
- The Sunshine Company
Lars
Monteur zonnepanelen - Lammertink
Lammertink Wierden
Sybren
Monteur zonnepanelen - Lammertink
Lammertink Wierden
Marcel
Hoofdmonteur warmtepompen - Lammertink