• Ga voor duurzaam wonen
  • Bespaar op uw gaskosten
  • Ook voor vloerverwarming direct een prijs
Bereken uw besparing bij een warmtepomp
Gasverbruik: 2200 m3
Resultaat
Besparing in m3
1170m3
Besparing zonder zonnepanelen
363,57
Besparing met zonnepanelen
783,90
Terugverdientijd zonder zonnepanelen
8 jaar
Terugverdientijd met zonnepanelen
7 jaar
Besparing warmtepomp ontdekken? Hierboven kunt u uitrekenen wat de terugverdientijd zal zijn wanneer u een warmtepomp aanschaft. Met de terugverdientijd bedoelen wij de tijd die nodig is om de kostprijs van een warmtepomp terug te verdienen. Ontvangt u graag een warmtepomp offerte? Dat is geen probleem. U kunt geheel vrijblijvend een offerte van ons ontvangen. Wij voorzien u van een offerte waarbij wij rekening houden met uw investering en terugverdientijd.

Waar hangt de terugverdientijd bij een warmtepomp vanaf?

De terugverdientijd hangt af van het soort verwarmingssysteem dat u nu heeft, welke warmtepomp u zult aanschaffen en de hoeveelheid gas dat u nu gemiddeld per jaar verbruikt. De terugverdientijd wordt berekend aan de hand van de stroom- en gasprijzen die momenteel gelden. De stroom-en gasprijzen kunnen per jaar verschillen, waardoor de werkelijke terugverdientijd iets kan afwijken van de terugverdientijd die uit de berekening komt. Uiteraard gaat u energie besparen.

Besparing warmtepomp: is het een lange terugverdientijd waard?

Wanneer u in bovenstaand tabel uw gegevens heeft ingevuld, kan het zijn dat u schrikt van de terugverdientijd. Die kan namelijk maar zo eens 10 jaar of langer jaar zijn, wat natuurlijk best lang is. Toch vinden wij van The Sunshine Company dat een warmtepomp een lange terugverdientijd het meer dan waard is. Een warmtepomp heeft namelijk een aantal voordelen, die we hieronder zullen benoemen. Wilt u toch een kortere terugverdientijd? Overweeg dan om zonnepanelen op uw woning te laten plaatsen in combinatie met een warmtepomp. Door het gebruiken van zonnepanelen hoeft u geen stroom meer te kopen. Hierdoor kan de terugverdientijd worden gereduceerd naar 6 tot 7 jaar. De besparing warmtepomp loopt dan behoorlijk terug.

Tip: Bekijk of een energie duurzaamheidslening interessant voor u is! De overheid biedt aantrekkelijke voorwaarden. Lees hier ook meer over de subsidie van een warmtepomp.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Wanneer u een hybride warmtepomp koopt, zal deze samenwerken met de cv-ketel. Een hybride warmtepomp kan namelijk prima worden aangesloten op een CV ketel. Het grote voordeel van een hybride warmtepomp is dat de ene keer de warmtepomp voor de meeste warmte zorgt en de andere keer de cv-ketel. Dat hangt volledig van de buitentemperatuur af. Een nadeel van een hybride warmtepomp kan voor u zijn dat u niet geheel zonder gas uw huis verwarmt.

Wilt u een cv-ketel laten vervangen door een warmtepomp? Dat kan natuurlijk ook! Zo’n pomp wordt een stand-alone warmtepomp genoemd. Door het aanschaffen van een stand-alone warmtepomp, verwarmt u uw huis en het kraanwater volledig elektrisch. Wanneer u er ook nog eens voor kiest om inductie te koken, kunt u de gaskraan in uw huis volledig dichtdraaien. Hierbij is wel belangrijk dat u vloerverwarming heeft. Ook vloerverwarming kunnen wij voor u verzorgen!

Waarom gasloos wonen?

Hierboven vertelden we al dat u dankzij het nemen van een aantal maatregelen, de gaskraan volledig kunt dichtdraaien. In dat geval zult u gasloos wonen. Het grootste voordeel van gasloos wonen is voor u dat het kostenbesparend is. De prijs van gas is momenteel namelijk hoger dan voor elektriciteit en zal waarschijnlijk in de toekomst nog verder stijgen. Doordat u geen gas meer verbruikt, hoeft u er natuurlijk ook niet meer voor te betalen. Hierdoor zal uw energierekening een stuk voordeliger uitvallen, voor in combinatie met zonnepanelen. Ook het vastrecht van gas komt te vervallen, net als het onderhoud aan uw CV ketel.

Bovendien heeft u door gasloos te wonen minder kans op koolmonoxidevergiftiging. Deze vergiftiging kan ontstaan wanneer aardgas niet volledig verbrandt. Jaarlijks vallen er nog tientallen dodelijke slachtoffers aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Doordat u geen gas meer verbruikt, gaat ook het risico op koolmonoxidevergiftiging weg. Dat alleen al is een goede reden om een warmtepomp aan te schaffen, ondanks dat de terugverdientijd ervan een aantal jaren in beslag neemt. Daarnaast is stroom natuurlijk een stuk duurzamer dan gas, vooral als u het zelf opgewekt heeft. Geïnteresseerd in duurzaam wonen? Lees hier over onze oplossingen om te besparen op gas.

Meer informatie besparing warmtepomp

Wilt u graag een warmtepomp aanschaffen, of eerst wat meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.