besparing zonnepanelen | The Sunshine Company
  • Terugverdientijd privé 4-7 jaar
  • Terugverdientijd zakelijk vanaf 2 jaar
  • Belastingvoordeel

Besparing zonnepanelen

Besparing zonnepanelen? – Zonnepanelen op uw dak bespaart u geld en is terug te zien op uw maandelijkse energierekening die omlaag gaat. Naast de vraag van consumenten wat de energiebesparing is van zonnepanelen, krijgen wij vaak de vraag wat nu de terugverdientijd van zonnepanelen is. We vertellen u hier graag meer over.

Terugverdientijd zonnepanelen privé

Privé kunnen we kort zijn; daar is de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar, afhankelijk van de ligging van uw dak en de grootte / complexiteit van het systeem. We hebben het over compleet geïnstalleerde zonnepanelensystemen, exclusief BTW (de BTW is per 01-01-2023 0%).

Om uw besparing te berekenen gaat u als volgt te werk:
Investering  / (geschatte opwek op jaarbasis in kWh * uw energietarief).

Voorbeeld energiebesparing zonnepanelen:

Een offerte voor 15 zonnepanelen á 385WP wekt op jaarbasis 5000kWh op.
Dit bespaart u 1150 euro per jaar.
De investering bedraagt 5750 euro.
De terugverdientijd is 5 jaar.

Wilt u een specifieke berekening toegepast op uw situatie ontvangen? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de terugverdientijd, kosten en baten bij de aanschaf van zonnepanelen op uw dak.

Terugverdientijden zonnepanelen zakelijk

Voor bedrijven met rechtsvorm Eenmanszaak of VOF zijn er terugverdientijden te realiseren vanaf 2 jaar. In de meeste gevallen ligt de terugverdientijd voor deze rechtsvormen rond de 4-7 jaar, zonder subsidie, met een financieel rendement van 6-7% / jaar, over een periode van minimaal 25 jaar. Een prima rendement en terugverdientijd op een investering die goed is voor het imago van uw bedrijf. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de terugverdientijden in de volgende tabel ondergebracht:

besparing zonnepanelen zakelijk

Voor B.V.’s ligt de terugverdientijd wat hoger, vanaf 7 jaar. Dit komt doordat B.V.’s relatief gezien minder belasting betalen (20-25%) en vaak meer stroom gebruiken. We kunnen concluderen dat voor alle bedrijven die minder dan 50.000 kWh / jaar verbruiken zonnepanelen altijd interessant zijn, ongeacht de rechtsvorm.

Belastingvoordelen besparen zonnepanelen

Om deze terugverdientijden te realiseren is het van belang dat er eigen vermogen aanwezig is (bijv. 50% van de investering), en dat er met de onderneming winst is / wordt gemaakt. Er kan groen geleend worden, met de daarbij behorende fiscale voordelen, dit heeft echter wel invloed op uw rendement.

Projecten The Sunshine Company

Benieuwd wie u al voorgingen en hoe wij deze projecten hebben opgeleverd?  Bekijk onze opgeleverde energiebesparing projecten!

besparing zonnepanelen dak

Besparing zonnepanelen The Sunshine Company

Als warmtepomp en zonnepanelen specialist kunnen wij zelf niet achterblijven met deze energiebesparende oplossingen. The Sunshine Company is een VOF en verbruikt ongeveer 14.000 kWh / jaar. Het bedrijf kan de belastingvoordelen toepassen in de 33 – 42% belastingtariefgroep. Er zijn 68 zonnepanelen geplaatst, die wekken per jaar 14.000 kWh op. De belastingdienst ‘betaalt’ grotendeels (60-70%) de investering. Het overige deel van de investering is terugverdiend binnen 4 jaar. Een rendement op de investering van 6,4% per jaar, over een periode van minimaal 30 jaar. Kortom; door een investering die grotendeels aftrekbaar is van de belasting hebben wij onze energierekening de komende 30 jaar op nul gezet!

Wilt u ook energie besparen en een lagere energierekening? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.