Grondwarmtepomp
  • Aangesloten op gesloten bron
  • Geen last van warme zomers door koelte functie
  • Alleen een binnenunit

Wat is een Brine Warmtepomp?

Een brine warmtepomp staat eigenlijk voor een warmtepomp die gebruik maakt van brinewater, wat door een gesloten bron loopt. Brinewater is water waaraan antivries is toegevoegd. Dit speciale brinewater wordt vervolgens rondgepompt door de buizen. De warmte die uit de grond wordt gewonnen kan dus gebruikt worden voor het verwarmen van uw woning ofwel voor het verwarmen van uw (tap)water. Daarnaast kan juist in de hetere seizoenen de koelte uit de bodem worden onttrokken en worden gebruikt om uw woning weer af te koelen. Hiermee hou je direct je bron op temperatuur voor een hoger rendement in de winter De brinewater warmtepomp bestaan doorgaans enkel uit een binnenunit welke wordt aangesloten op een verticale warmtebron.

Waarom kiezen voor dit type warmtepomp?

Waarom zou je kiezen voor een brine warmtepomp? Allereerst is een brine warmtepomp uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen. Dit gezien er natuurlijk een bron moet worden geboord, en dit kan bij bestaande bouw zo nu en dan nog wel wat problemen opleveren. Indien er voldoende ruimte voor is, dan is dit natuurlijk ook bij bestaande bouw nog steeds mogelijk! Eén groot voordeel bij dit type warmtepomp is natuurlijk dat je alleen maar een binnenunit hoeft te plaatsen. Hierdoor zit je bijvoorbeeld in de tuin niet tegen een buitenunit aan te kijken, en is er geen kans op geluidshinder. Daarnaast is er in de zomer ook de mogelijkheid om je huis juist af te koelen met een brine warmtepomp door de koelte uit de grond te halen. Hierdoor heb je niet alleen profijt van een warm huis in de winter, maar juist ook weer van een beetje verfrissing tijdens de warmere dagen.

Certificeringen voor de Brine Warmtepomp

Sinds 2015 is er voor het aanbrengen van een bron in de bodem een vergunning verplicht bij de gemeente. Een warmtepompinstallatie welke dus gebruik maakt van bodemenergie mag alleen door gecertificeerde bedrijven worden aangebracht. The Sunshine Company heeft hiervoor alle benodigde certificeringen, en zal je dus vakkundig verder kunnen helpen.

Prijs Brine Warmtepomp

Over de prijs van een brinewater warmtepomp is geen eenduidig antwoord te geven. Er zijn namelijk vele verschillende factoren van invloed waardoor de prijs niet gemakkelijk vast te stellen is op voorhand. Over het algemeen kun je in elk geval wel rekenen op een prijskaartje van minimaal 15.000,-. Voor de beste inschatting vraag je een offerte aan via het formulier op deze pagina, dan komen wij zo spoedig mogelijk bij u terug met een gedetailleerdere prijs op basis van uw wensen.