BTW terugvragen zonnepanelen | Wij helpen u!

BTW terugvragen zonnepanelen

BTW terugvragen zonnepanelen? Wij helpen u graag! Het Europese Hof heeft recent geoordeeld dat een particulier voor de belastingdienst als ondernemer wordt aangemerkt als hij de opgewekte elektriciteit aan het elektriciteitsnet levert. Tot voor kort ging iedereen in Nederland er vanuit dat deze ‘terugleverende’ particulieren geen BTW-ondernemers waren.

Hoeveel kan ik terugkrijgen?

Het Europese Hof is dus tot een andere conclusie gekomen en dat betekent dat u tot maximaal 21% kunt besparen op de aanschafkosten van uw zonnepanelen. Deze uitspraak is in beginsel bindend voor alle EU-lidstaten. Zonnepanelen nog interessanter? Vraag gelijk een vrijblijvende offerte zonnepanelen aan en profiteer van een fikse korting!

Let op! U krijgt niet het volledige BTW (21%) bedrag van de factuur terug. De Belastingdienst houdt een klein deel in genaamd forfait. De hoogte is afhankelijk van de grootte van uw systeem. 0-1000 wattpiek is 20 euro, 1001-2000 wattpiek is 40 euro enzovoorts.

The Sunshine Company verzorgt deze aanvraag kosteloos voor alle klanten!

BTW terugvragen zonnepanelen, wij regelen het voor u!

Wij verzorgen voor al onze klanten deze aanvraag. Wij gaan als volgt te werk:

  • Aanmelding bij de Belastingdienst en aanvraag BTW nummer;
  • Het verzorgen van de aangifte(s) en hiermee de terugvraag van de BTW;
  • Het indienen van het verzoek ‘ontheffing administratieve verplichtingen’ voor de volgende jaren.

Dat is nog eens service! Let op: dit kan alleen als u geen eenmanszaak op uw naam heeft, en het is éénmalig. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.