Daikin intergas hybride combinatie
  • Geschikt voor woningen met een CV ouder dan 12 jaar
  • Compacte installatie
  • Netto prijs circa €5.500,-

Daikin Intergas hybride combinatie

Een echt heel leuk product is de Daikin/Intergas combinatie. Dit is een CV ketel met ingebouwde warmtepomp, of een warmtepomp met ingebouwde CV ketel. Daar zijn we nog niet over uit. Ze werken in ieder geval zeer goed samen, en zijn uitermate geschikt voor woningen met een CV ouder dan 12 jaar, die niet volledig geschikt zijn voor een warmtepomp.

Kortom; is uw CV ketel aan vervanging toe, maar heeft u geen vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan is dit de perfecte installatie voor uw woning! Heeft u wel vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan is de kans groot dat u beter een ‘all electric warmtepomp’ kunt nemen, en de gas-aansluiting volledig kunt laten vervallen. Heeft u recent een nieuwe CV gekocht? Dan is dit ook geen passend product, en is het waarschijnlijk wijzer te kiezen voor een hybride warmtepomp zoals bijvoorbeeld de Elga.

Compacte oplossing

Een andere reden om te kiezen voor deze installatie is het feit hij mooi compact is. Je hebt geen grote boiler nodig, de CW5 CV ketel kan direct voldoende water maken, vrijwel onbeperkt. Dus ook voor situaties waarin veel tapwater benodigd is, is dit een goede oplossing.

De CV ketel hangt tegen de binnenunit van de 8 kiloWatt warmtepomp aan. Het zijn 2 losse apparaten die op elkaar gekoppeld worden tijdens montage. Het mooie aan dit product is dat je op de thermostaat de actuele gas- en stroomprijzen instelt. Op basis hiervan gaat er gestookt worden met gas of met stroom, afhankelijk van wat op dat moment goedkoper is. Heeft u zonnepanelen? Dan stelt de stroomprijs in op 0 cent, en zal de pomp tot ongeveer 2000 m3 gas kunnen besparen. Een forse dekking voor de meeste woningen.

Bespaar op gas

Een bijkomend voordeel is dat de warmtepomp ook het tapwater voorverwarmd, waarna het gasblok het doorduwt naar de hoge gewenste temperatuur. Dus je gaat ook gas besparen aan de tapwaterkant, en dit is vrij uniek voor een hybride opstelling. Een Elga doet dit bijvoorbeeld niet.

De prijs? Reken netto, na subsidie, op ongeveer 5500 EUR. Hiervoor krijgt u dus een nieuwe CV, een warmtepomp van 8kW, een thermostaat, en een compleet werkend apparaat. Natuurlijk voeren wij uw oude CV ketel netjes af, en zetten wij een nieuwe rookgas-afvoer.

daikin intergas hybride combinatie