duurzaamheidslening energie

Wat is een Duurzaamheidslening?

​​Het energiezuinig maken van uw woning kost geld. Omdat uw gemeente of provincie het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden, kunt u wellicht in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening (ook energiebespaarlening genoemd). Dat is een lening voor de financiering van energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een zuinige verwarmingsinstallatie, HR++ glas en/of gevel-, dak- of vloerisolatie.

Duurzame maatregelen

Met energiebesparende maatregelen kunt u niet alleen besparen op uw woonlasten, u maakt er uw woning ook aangenamer en comfortabeler mee. Meer wooncomfort én een lagere energierekening dus! Bovendien kunnen energiebesparende maatregelen goed zijn voor de waarde van de woning. Verder draagt u met deze maatregelen bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Gunstige voorwaarden energiebespaarlening

De Duurzaamheidslening/energiebespaarlening is een lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. De hoogte van de lening is afhankelijk van de regeling van uw gemeente of provincie. Tot een bedrag van € 7.500,- geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een behoorlijke rentekorting van 3% op de 10- of 15- jaars vaste rente van SVn (minimaal rentepercentage 0,50%). De lening wordt onderhands en als jaarannuïteitenlening verstrekt. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort en kan altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij worden afgelost.

Meer informatie over de mogelijkheden in uw gemeente/provincie vindt u op de website van de SVN.

duurzaamheidslening

Zo is de rente in Enschede bijvoorbeeld 1% op een bedrag van 7.500,- en in Winterswijk 1,9% op een bedrag. Benieuwd naar de rente? Bekijk het snel op https://www.energiebespaarlening.nl/

Subsidie en voordelig lenen

Naast een voordelige lening (lage rente) heeft u ook recht op subsidie op uw warmtepomp.