energieneutraal bouwen

Energieneutraal bouwen

Niets is eenvoudiger dan een nieuwbouwwoning energieneutraal maken. En bovendien is het altijd rendabel. Een C.V. installatie is simpelweg niet meer van deze tijd. Je gaat toch geen ouderwetse apparatuur in een nieuwbouwwoning plaatsen? Met lucht-gekoppelde warmtepompen kunnen we elke woning op temperatuur houden (ook bij lage buitentemperaturen!), en er zijn bij lucht-warmtepompen dus géén grondboringen nodig.

Waarom energieneutraal bouwen?

Waarom is een nieuwbouwwoning zo geschikt? Ten eerste; met de huidige isolatienormen is het warmteverlies bij lage buitentemperaturen nog heel acceptabel. Dat betekent dat het dus ook niet moeilijk is dat warmteverlies te compenseren (en dus de woning op temperatuur te houden) met een warmtepomp. Grondgekoppelde pompen zijn duur. Luchtgekoppelde pompen niet. Effectief is een luchtgekoppelde pomp maar heel iets duurder dan een C.V. installatie. Op lange termijn is een luchtgekoppelde pomp altijd goedkoper (vrijwel geen onderhoud, en minder maandelijkse lasten) dan een C.V. installatie. Bovendien kun je de stroom die een pomp verbruikt opwekken met zonnepanelen.

Ten tweede kun je een nieuwbouwwoning direct uitrusten met vloerverwarming. Dit is een must bij warmtepompen. Warmtepompen leveren namelijk een lage temperatuur water aan het afgifte-systeem. Standaard radiatoren hebben hoge temperaturen water nodig. Kortom; door uw nieuwbouwhuis uit te rusten met vloerverwarming draagt u bij aan het rendabel maken van een warmtepomp. En vloerverwarming is natuurlijk geen straf..

Ten derde; ‘overige’ zaken kun je direct meenemen. Het zijn geen musts voor een warmtepomp, maar helpen wel. Denk aan een Quooker in de keuken en aan een warmte-terug-win installatie voor het douchewater. Ook een WTW-balanssysteem helpt een warmtepomp enorm. Dus in plaats van een standaard mechanische afzuiging, een WTW systeem in uw woning.

Kosten energieneutraal bouwen

Voor netto ongeveer 15.000 EUR maken wij uw nieuwbouwwoning energie neutraal. Daarvoor installeren wij een warmtepomp passend bij uw woning én een zonnepanelensysteem passend bij de gehele situatie. Dit zonnepanelensysteem wekt voldoende stroom op voor uw eigen verbruik én voor de warmtepomp. Reken daarbij op een besparing van ongeveer 2000 EUR / jaar. Rendabel toch? Vinden wij wel. Wenst u een offerte op maat? Neemt u dan contact met ons op. Een tekening van de woning stellen wij daarbij erg op prijs.