enphase micro omvormer - zonnepanelen installeren

Enphase micro omvormer | Technologie

Enphase micro omvormer? Enphase levert’s werelds meest geavanceerde micro omvormer (technologie) voor zonne-energiesystemen. Onze micro omvormer oplossing combineert vernieuwingen op het gebied van vermogenselektronica, netwerken en internetgebaseerde software. Op deze manier maken we zonne-energiesystemen nog slimmer en efficiënter.

De enphase omvormer wordt aan de achterzijde van een zonnepaneel bevestigd. Het voordeel hiervan is dat u geen grote micro omvormer ergens in uw woning of schuur hoeft te plaatsen. Er is alleen een management unit nodig. De management unit wordt Envoy genoemd. Deze is zowel met als zonder Ethernet aansluiting verkrijgbaar zijn.

De garantietermijn van de enphase micro omvormer is, in tegenstelling tot 5 of 10 jaar bij string omvormers, 20 jaar.

Efficiency Enphase Micro omvormer

De Enphase M250 is ’s werelds meest efficiënte micro-omvormer voor 60 cel panelen van 210 – 310Wp.

Op basis van Enphase’s vierde generatie technologie is de M250 voorzien van de laatste innovaties in vermogenselektronica, de aangepaste microchips met een reeks gepatenteerde prestatiefuncties maximaliseren de prestaties van 60-cel zonnepanelen tot 95,7% CEC efficiëntie.

De M250 is een lichtgewicht micro-omvormer en zorgt de “enkel-bout” beugel voor een snellere en makkelijkere installatie dan welke andere omvormer op de markt.

Ondanks de langere garantietermijn zijn Micro-omvormers minder rendabel dan normale string-omvormers. De reden is de relatief hoge prijs die voor een systeem betaald moet worden.

Weersomstandigheden omvormer

De micro omvormer van enphase is gebouwd om wisselende weersomstandigheden te kunnen weerstaan. Gezien de klimaatwijzigingen is dit geen overbodige luxe.  Denk aan sneeuwstormen, vrieskou maar ook aan erg warme zomers. De burst technology in de micro omvormer zorgt voor een optimale prestatie. De verwachte levensduur wordt geschat op 25 tot 35 jaar.

Kwaliteit enphase micro omvormer

De enphase micro omvormer voldoet aan de gestelde veiligheidseisen gesteld door de overheid. Naast dat het systeem uitbreidbaar is, zijn ook voorbereidingen getroffen om de omvormer aan te sluiten op een accusysteem. Naast veiligheid en kwaliteit is deze omvormer dus ook gericht op de toekomst.

Merken omvormers

Er zijn vele merken omvormers op de markt. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de Tigo optimizer, Omnik omvormer, Solaredge, Fronius omvormer, ABB omvormer, of de  Diehl ako of de Enphase.
Ook vindt u hier informatie over de omvormer zonnepanelen.