Hoeveel zonnepanelen op uw dak?
  • 10 jaar ervaring
  • Honderden projecten

Hoeveel zonnepanelen | U heeft besloten zonnepanelen op uw dak te plaatsen en u zal moeten beslissen hoeveel zonnepanelen u daadwerkelijk legt. Deze hoeveelheid ligt aan hoeveel energie u nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld alleen uw auto opladen met de zonnepanelen? Wilt u compleet energieneutraal? Of installeert u bijvoorbeeld nog een warmtepomp die ook veel elektriciteit vraagt? Door deze vragen te beantwoorden kunnen u en uw specialist tot de optimale hoeveelheid panelen komen.

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en de factoren

Wanneer de wens is om bijvoorbeeld alleen uw elektrische auto vanaf het dak op te laden heeft u zonnepanelen nodig, maar hoeveel? Als u 20000 kilometer per jaar volledig elektrisch rijd, heeft u ongeveer 12 zonnepanelen nodig en is de terugverdientijd iets meer dan 7 jaar. Wanneer u de elektriciteit niet zelf opwekt maar van het net haalt is elektrisch rijden maar liefst 4 keer zo duur.
Als u helemaal geen elektriciteitsrekening wilt betalen zal er gekeken moeten worden naar het jaarlijkse totaalgebruik van elektriciteit. Bij een gemiddeld huishouden is het verbruik van elektriciteit jaarlijks 3000 kWh. Om dit met zonnepanelen op te wekken heeft u 12 zonnepanelen nodig. Wanneer u dan ook nog elektrisch rijd komen hier nog 12 zonnepanelen bij op.

Om het verduurzamingsproject helemaal af te maken zal er ook een warmtepomp geïnstalleerd worden om niet alleen de elektriciteitsrekening maar ook het gasverbruik neutraal te maken. Voor een hybride warmtepomp zijn er gemiddeld 8 tot 15 panelen extra nodig, wanneer u een zogeheten “stand-alone” warmtepomp installeert zijn er 10 tot 20 panelen extra nodig afhankelijk van het gasverbruik.

Het is logisch dat uw energieverbruik invloed heeft op hoeveel zonnepanelen er geïnstalleerd moeten worden. Door met een specialist in gesprek te gaan wordt er samen gekeken naar de beste oplossing voor uw situatie zodat u het juiste aantal zonnepanelen aanschaft.