nieuwbouw warmtepomp

In nieuwbouw nog met oude technieken zoals een CV ketel werken is onzer inziens zonde! Een CV ketel is niet meer van deze tijd. Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig super geïsoleerd, en worden vrijwel altijd uitgerust met vloerverwarming. Een uitstekend recept voor een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat u géén CV ketel meer nodig heeft voor verwarming, de bijgeleverde boiler zorgt voor warm tapwater. Op deze manier heeft u verschillende voordelen;

  • Besparen op aanschaf ketel;
  • Besparen op aanschaf gasaansluiting;
  • Besparen op onderhoud ketel;
  • Besparen op vastrecht gas;
  • Besparen op gas;
  • Eventueel naar nul op de meter door middel van zonnepanelen.

In een gemiddeld vrijstaand huis (tot 200m2) heeft u vrijwel altijd voldoende aan een 10 kiloWatt warmtepomp. We adviseren in deze situatie lucht-gekoppelde warmtepompen, omdat deze simpelweg een stuk betaalbaar zijn, en daarmee een kortere terugverdientijd hebben. Bij de warmtepomp kan een 190, 300 of 500 liter boilervat geleverd worden, eventueel ondersteund met enkele zonnecollectoren om het tapwater voor te verwarmen.

Nul op de meter – energieneutraal gaan.

Nieuwbouw én het huis uitgerust met een warmtepomp? Dan is een nul-op-de-meter woning mogelijk, mits er maar voldoende zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Een warmtepomp verbruikt op jaarbasis 3000-5000 kWh, een gezin ook. U wilt dus in totaal 6000-9000 kWh opwekken, om zo tot de nul op de meter te komen. De opwek van de panelen gaat dus het verbruik van zowel de pomp als uw privéverbruik afdekken. Reken met een gemiddeld huis, een gemiddeld dak én een gemiddeld paneel op 24 tot 36 zonnepanelen.

Bestaande bouw kan bij renovatie soms ook omgezet worden naar een nul op de meter situatie. Daarvoor is goede isolatie (de schil van het huis) van gróót belang, en er moet vloerverwarming zijn. Natuurlijk daarnaast nog voldoende dak voor zonnepanelen. Heeft u advies nodig of wenst u een offerte? Neem dan zeker contact met ons op!