woning verduurzamen
  • Één partij voor zonnepanelen, warmtepompen én vloerverwarming
  • Een breed advies, gebaseerd op 10+ jaar ervaring
  • Naast duurzaam ook nog eens financieel zeer interessant

Woning verduurzamen

Besluit u uw woning grondig aan te pakken? Of heeft u een bestaande woning gekocht en gaat hij toch op z’n kop? Wellicht is het dan tijd om direct aan flinke verduurzaming door te voeren. Vanaf vandaag de dag (15-8-2019) is er een isolatie maatregelring in gegaan. Deze regeling is voor energiebesparende isolatiemaatregelen in eigen huis. Hierbij kan er gedacht worden aan het isoleren van een vloer of gevel of het plaatsen van hoogrendementsglas.

Stappen woning verduurzamen

U kunt uw woning verduurzamen, eventueel tijdens een renovatie, door de volgende stappen te nemen:

  1. Isolatie woning, zorg voor goede isolatie van muren, dak en vloer. Muren zijn hierbij het belangrijkst, gevolgd door dak en vloer.
  2. Beglazing woning, zorg voor goede beglazing. Beglazing van 30 jaar oud is ondanks dat het wellicht dubbelglas is, meestal aan vervanging toe.
  3. Vervang oude apparaten zoals vriezer, koelkast, droger en wasmachine voor nieuwere, moderne varianten. Dit scheelt vaak zoveel in kosten dat u een nieuw apparaat in een paar jaar tijd terugverdient. Bovendien brengt de oude nu nog wat op.
  4. Zorg voor vloerverwarming. Dit is een efficiëntere manier van stoken én geschikt voor een warmtepomp. Heeft u een houten balklaag in uw vloer? Het kan zeer lonend zijn deze eruit te halen, om vervolgens de kruipruimte te isoleren en dit af te storten met een schuimbeton. Hierop nieuwe vloerverwarming, en u kunt weer jaren vooruit.
  5. Installeer een warmtepomp, het liefst ‘stand-alone’. De gasaansluiting kan hiermee de deur uit.
  6. Last but not least: Zonnepanelen! Deze zéér eenvoudige techniek zorgt ervoor dat uw stroomrekening flink daalt, of zelfs naar nul gaat.

Subsidieregeling isoleren woning

De subsidie energiebesparing regeling voor eigen huis wordt 2 september weer definitief opengesteld. Dit is positief voor woningeigenaren! Deze subsidieregeling is bedoeld voor energiebesparende isolerende maatregelen in eigen huis zoals het isoleren van een vloer, gevel of het toepassen van hoogrendementsglas. Het is voor woningeigenaren mogelijk om subsidie verduurzamen woning aan te vragen en hier tot €10.000 euro subsidie te krijgen. Combineer deze isolerende maatregelen met een warmtepomp en zonnepanelen en u krijgt nul op de meter, zelfvoorzienend!

Salderingsregeling salderen stroom

Naast bovenstaande isolatie subsidieregeling Rijksoverheid ervoor gekozen om de salderingsregeling voor het salderen van stroom te verlengen tot 2023. Deze regeling houdt in dat stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan je energieleverancier wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik.

Meer informatie over woning verduurzamen

Wenst u meer informatie over de manieren hoe u uw woning kan verduurzamen? Wij kunnen u adviseren over muurisolatie, vloerverwarming, warmtepompen en zonnepanelen, en u volledig ontzorgen in aanleg en installatie.