woning verduurzamen
  • Één partij voor zonnepanelen, warmtepompen én vloerverwarming
  • Een breed advies, gebaseerd op 10+ jaar ervaring
  • Naast duurzaam ook nog eens financieel zeer interessant

Besluit u uw woning grondig aan te pakken? Of heeft u een bestaande woning aangekocht, en gaat hij toch op z’n kop? Dan is het wellicht tijd om direct een flinke verduurzaming door te voeren. Wij hebben hier veel ervaring in, en kunnen u een eenvoudig en breed advies geven over hoe u het aan kunt pakken.

U kunt uw woning verduurzamen, eventueel tijdens een renovatie, door de volgende stappen te nemen:

  1. Zorg voor goede isolatie van muren, dak en vloer. Muren zijn hierbij het belangrijkst, gevolgd door dak en vloer.
  2. Zorg voor goede beglazing. Beglazing van 30 jaar oud is ondanks dat het wellicht dubbelglas is, meestal aan vervanging toe.
  3. Vervang oude apparaten zoals vriezer, koelkast, droger en wasmachine voor nieuwere, moderne varianten. Dit scheelt vaak zoveel in kosten dat u een nieuw apparaat in een paar jaar tijd terugverdient. Bovendien brengt de oude nu nog wat op.
  4. Zorg voor vloerverwarming. Dit is een efficiëntere manier van stoken én geschikt voor een warmtepomp. Heeft u een houten balklaag in uw vloer? Het kan zeer lonend zijn deze eruit te halen, om vervolgens de kruipruimte te isoleren en dit af te storten met een schuimbeton. Hierop nieuwe vloerverwarming, en u kunt weer jaren vooruit.
  5. Installeer een warmtepomp, het liefst ‘stand-alone’. De gasaansluiting kan hiermee de deur uit.
  6. Last but not least: Zonnepanelen! Deze zéér eenvoudige techniek zorgt ervoor dat uw stroomrekening flink daalt, of zelfs naar nul gaat.

Wij kunnen u adviseren over muurisolatie, vloerverwarming, warmtepompen en zonnepanelen, en u volledig ontzorgen in aanleg en installatie.