infraroodpanelen | The Sunshine Company

Infraroodpanelen werking

Infraroodpanelen zijn op dit moment een flinke hype en energiebesparing land. Deze panelen geven een prettige warmte af en zijn in aanschafkosten relatie laag. Echter is het rendement van deze panelen ook laag. In deze panelen stop je 1 kWh aan stroom in en komt er 1 kWh aan warmte uit, dit is vergelijkbaar met een gloeilamp.. Daarnaast moet je het mooi vinden om deze panelen aan je muur te hebben hangen.

Naast deze variant is er ook nog een variant die je verstopt onder een vloerkleed of vloerbedekking, alleen ook daarbij geldt; het rendement is laag. Er worden vaak gouden bergen beloofd, en gehaald – in Duitse testopstelling. Huizen met 50cm isolatie en minuscule raampjes.

Infraroodpanelen prijs/kosten

De kosten van het aanschaffen van infraroodpanelen zijn laag, online zijn ze al te vinden vanaf 100 euro. Een paneel met wat meer optie’s zoals een thermostaat kost wat meer. De installatie van deze panelen kunt u zelf verzorgen, het is simpelweg een kwestie van ophangen en de stekker in het stopcontact steken. Infraroodpanelen subsidie? Hier zit geen subsidie.

Infraroodpanelen ervaringen

Er zijn met infraroodpanelen prima resultaten te boeken, mits je de panelen op de juiste manier toepast, en niet vooraf te hoge verwachtingen hebt. Ruimtes met een ‘basistemperatuur’ van een radiator, waarbij je op een vaste plek zit, zijn ideaal te ondersteunen met een infraroodpaneel. Zoals een kantoor of een hobbyruimte. De CV houdt de ruimtes op 16-18 graden, kom je binnen, zet je het paneel aan, en je hebt het lekker warm.

Ook wanneer je wat comfort mist, doordat je bijvoorbeeld met een warmtepomp werkt in een ruimte met normale radiatoren is een moment om een infraroodpaneel in te zetten. Kortom, infraroodpanelen zijn een leuk extraatje, voor snelle, korte comfort. Niet geschikt om een huis mee op te warmen.  Als u serieus gas wilt gaan besparen met veel meer rendement raden wij u aan om te kijken naar een warmtepomp.

Meer informatie infraroodpanelen

Wenst u meer informatie over infraroodpanelen? Neem vrijblijvend contact met ons op!