ja solar zonnepanelen
  • Grootse zonnecellen fabrikant
  • Goede kwaliteit
  • 100% eigen zonnecellen

JA Solar zonnepanelen

JA Solar zonnepanelen kopen? JA Solar is ’s werelds grootste zonnecellen-fabrikant. Een gedeelte van deze cellen wordt verkocht aan derden (o.a. Duitse, Amerikaanse en Spaanse partijen zoals BP Solar), van een ander gedeelte produceert JA Solar zelf zonnepanelen. Het bedrijf bestaat sinds 2005, en is sinds 2007 beursgenoteerd (NASDAQ).

De verschillende varianten JA Solar zonnepanelen

The Sunshine Company gebruikt meerdere type panelen van JA Solar.

  • All Black (270WP)
  • Percium (285WP)
  • All Black incl. ingebouwde TIGO optimizers (265WP)
  • All Black incl. ingebuowde SolarEdge optimizers (270WP)
  • Poly incl. ingebouwde TIGO optimizers (260WP)

Ja solar gebruikt eigen zonnecellen. Hierdoor zijn ze in staat hoogste kwaliteitsstandaarden te behalen. Ja Solar controle test uit op al hun modules, dit garandeert dat de modules die in de verkoop kopen 100% vrij zijn van gebreken. Daarnaast bieden ze 10 jaar productgarantie.

Het beste zonnepaneel bestaat niet

Zonnepanelen zijn tegenwoordig een massaproduct, met honderden fabrikanten die ieder tientallen verschillende modellen zonnepanelen maken. Iedere fabrikant probeert zich te onderscheiden middels bijvoorbeeld: een betere technologie, een speciale coating, langere garantie, minder outputverlies, een Europees in plaats van Chinees merk, etc. In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. De beste keuze is volgens ons een goede prijs van een betrouwbare (grote) zonnepaneel fabrikant

Duitse panelen zijn niet beter dan Chinese panelen

Het land van productie is geen kwaliteitsgarantie voor zonnepanelen. Van de top 10 grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld komen er momenteel zeven uit China en nul uit Duitsland. De meeste Europese fabrikanten staan er financieel zwak voor door de sterke prijsconcurrentie uit China, en het is maar de vraag of deze Europese bedrijven over 5 of 10 jaar nog bestaan.