• Gratis aanvraag slimme meter
  • Altijd geleverd met nieuwe aardlek schakelaar
  • Gratis advies op maat

De meterkast is de technische ruimte in een woning of pand waar diverse meters zijn opgesteld. Ook kunnen voor de verschillende leveringen, zoals van gas en elektriciteit, meerdere meterkasten aanwezig zijn.

PV installatie

Bij een PV installatie moet de huidige meterkast in de meeste gevallen worden uitgebreid. The Sunshine Company plaatst altijd een nieuwe aardlek schakelaar voor de omvormer, tenzij er een nieuwe (ongebruikte) aardlek schakelaar en groep nog beschikbaar zijn.

Saldering

In de meterkast bevindt zich de elektriciteitsmeter (ook wel kilowattuurmeter). Afhankelijk van het type meter dat u heeft is teruglevering (saldering) wel of niet mogelijk. Zelfs als u meter wel de mogelijkheid heeft voor teruglevering kan het zijn dat dit niet geijkt is. Wij raden daarom altijd aan om bij de installatie van uw zonnepanelen direct een Slimme Meter aan te vragen (evt. met spoed). Normaal gesproken zijn hier kosten aan verbonden, echter met een PV installatie worden deze kosten kwijtgescholden. Indien uw huidige meter wel geschikt is, kunt u zelf kiezen of u de meter behoudt of alsnog overstapt op een gratis Slimme Meter.