montagesystemen
  • Windvaste oplossingen
  • Geschikte oplossing voor elk type dak
  • Persoonlijk advies
  • Maatwerk

Montagesystemen

Om zonnepanelen te monteren maken we logischerwijs gebruik van montagesystemen. Voor elk type dak is er wel een beproefde, windvaste oplossing.

Schuine daken montagesystemen

Voor schuine pannendaken wordt er een dakhaak over de panlat geschoven, waarop een montagerail wordt geschroefd. Bij golfplatendaken wordt er een stokschroef in de gording gedraaid ter vervanging van de originele schroef, hier komt het profiel op. Op staaldaken ‘poppen’ we een kort profiel waarop het paneel wordt vastgeschroefd. Zelfs op bitumendaken kunnen we zonnepanelen monteren, hiervoor moeten we echter wel dóór de dakbedekking heen schroeven.

Montagesystemen platte daken

Voor platte daken kennen we vier plaatsingsoptie’s: landscape, portrait, oost/west en maatwerkframe. Op platte daken komt het zeer precies, door te werken met verschillende opstellingen en hoeken kunnen we kiezen voor het maximale rendement of de maximale opbrengst. Vaak wordt hierbij gekozen voor een hoge opbrengst, waarbij een iets lager rendement voor lief wordt genomen. Dit is echter allemaal maatwerk, waarin we u graag adviseren.