omvormer zonnepanelen wierden
  • Goede garantie
  • Goede kwaliteit

Omvormer zonnepanelen

Omvormer zonnepanelen zijn bedoeld om de stroom die opgewekt wordt met zonnepanelen om te zetten in bruikbare energie. Met andere woorden, gelijkstroom (DC) wordt omgezet naar wisselstroom (AC).

De omvormer voor zonnepanelen die het beste bij u past is compleet afhankelijk van uw situatie. Wij, als expert en installateur, zullen aan de hand van uw wensen een omvormer selecteren die het beste past bij uw installatie. De keuze voor een omvormer voor zonnepanelen is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Het aantal te plaatsen zonnepanelen c.q. hoeveel u wilt opwekken
  • Uw hoofdaansluiting
  • Heeft u wel of geen last van schaduw
  • Monitoring
  • Garantie

Door bovenstaande factoren samen te voegen komen wij al snel met 1 of 2 oplossingen die als beste geschikt zijn voor uw installatie.

Wilt u weten welke omvormers voor zonnepanelen wij zoal gebruiken? Lees er meer over op onze pagina onze omvormers.

Kwaliteit van omvormer zonnepanelen (s)

In zonnepanelen zit weinig risico, goede merken bestaan niet. Elk paneel heeft zijn eigen betere en mindere eigenschappen maar over het algemeen doet elk paneel zijn werk en blijft deze makkelijk 25 jaar zijn werk doen. Bij omvormers voor zonnepanelen is dit echter een compleet ander verhaal. Een omvormer heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar en zal dus tijdens de levensduur van uw zonnepanelen minimaal 1 keer vervangen moeten worden. Daarom hebben de meeste omvormers een garantie van 5 of 10 jaar. Wel zijn bijna alle omvormers uit te breiden naar 10, 15 of zelfs 20 jaar garantie tegen een meerprijs.

Opbrengst met omvormer

Het verschil in kwaliteit tussen bepaalde merken van omvormers voor zonnepanelen is enorm. Een SMA (Duitsland) zal bijvoorbeeld enorm stil zijn en een goed rendement halen. Zet je hier een Omnik omvormer zonnepanelen naast dan zult u direct verschil merken in opbrengst en geluid.

De meest rendabele omvormers voor zonnepanelen komen uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Amerika. In China zijn er een aantal merken die alsnog voldoende rendabel zijn en qua prijs iets aantrekkelijker zijn, denk hierbij aan Omnik of Goodwe. Uit Nederland komt bijvoorbeeld het merk Mastervolt.

Een goede vergelijkingssite is zonnepanelen.net.

omvormer zonnepanelen

Merken omvormers

Er zijn vele merken zonnepanelen omvormers op de markt. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de Tigo optimizer, Omnik omvormer, Solaredge, Fronius omvormer, ABB omvormer, Diehl ako of de Enphase.
Ook vindt u hier informatie over de omvormer zonnepanelen.