omvormer

Omvormer informatie

De makkelijkste manier om inzage te krijgen in hoeveel uw systeem opwekt is op de omvormer zelf. Bijna alle omvormers hebben een interactief scherm waar u allerlei data gratis en meestal minimaal 1 jaar terug kan kijken. De omvormer is dan ook het meest accuraat in wat uw systeem heeft opgewekt.

Verschillende omvormers

Elke omvormer is echter anders, wij kunnen hier niet elke omvormer individueel bespreken. Tijdens de installatie van uw systeem kunt u de monteur vragen hoe uw betreffende omvormer werkt en uiteraard krijgt u een uitgebreide handleiding erbij om zelf alles nog eens rustig na te lezen.

Hieronder een voorbeeld van een veel gebruikte omvormer, een Diehl Ako Platinum.

Op onderstaande foto wordt een grafiek weergegeven van een willekeurig systeem. In dit geval wordt er “gisteren” weergegeven. Door op de pijltjes toetsen te drukken kunt u de dagen/maanden/jaren ervoor bekijken.

op de omvormer scherm

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie naar aanleiding van de informatie op deze pagina, neem dan gerust contact op. Lees ook meer over omvormers.

Merken omvormers

Er zijn vele merken omvormers op de markt. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over de Tigo optimizer, Omnik omvormer, Solaredge, Fronius omvormer, ABB omvormer, Diehl ako of de Enphase.