opslag stroom zonnepanelen
  • Stroom salderen gratis
  • Rendabele oplossingen in nabije toekomst
  • Met een accu altijd voldoende stroom

Opslaan van stroom

Opslag stroom? Het opslaan van stroom is eigenlijk de laatste sprong die nog gemaakt moet worden om compleet onafhankelijk van het net te kunnen werken. Op dit moment zijn er nog geen oplossingen op de markt die daadwerkelijk rendabel zijn. De capaciteit is nog te laag, en de prijs te hoog.

Stroom salderen

In Nederland is het salderen van stroom gratis, hierdoor is het hebben van een accu systeem nog niet nodig. Alleen als de accu groot genoeg zou zijn om daadwerkelijk de winter door te komen zou het op dit moment nuttig zijn. U kunt dan namelijk van de aansluiting af van uw energiemaatschappij wat betekend dat u geen vaste lasten meer heeft voor uw elektriciteitsvoorziening.

In de nabije toekomst (2023) zal de salderingsregel echter gaan veranderen. Tegen die tijd zullen er dus veel meer oplossingen komen die wel rendabel zullen worden.

Echter zullen de meeste Nederlanders de aansluiting met de energiemaatschappij niet snel opzeggen, het heeft namelijk ook voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de heffingskorting die iedereen nu ontvangt. Die korting alleen is al hoger dan de normale vaste lasten.

Voordelen opslag stroom

Het voordeel van het opslaan van stroom bevat eigenlijk maar 2 onderdelen.

  1. Zodra de stroom uitvalt, heeft u met uw accu nog voldoende stroom om dit te overbruggen.
  2. U saldeert minder (tot 2023 heeft dit echter 0 voordeel).