PVT paneel
 • Hogere Energie-efficiëntie
 • Ruimtebesparend
 • Verlaging energiekosten

Wat is een pvt paneel?

Een PVT-paneel is een geavanceerd type zonnepaneel dat niet alleen elektriciteit opwekt, maar ook thermische energie kan leveren. PVT staat voor Photovoltaic Thermal Panel. Deze panelen combineren fotovoltaïsche cellen die elektriciteit opwekken uit zonlicht, met een thermisch systeem dat warm water of lucht kan produceren door de warmte van de zon te absorberen.

Deze combinatie van functies maakt PVT-panelen zeer efficiënt omdat ze zowel elektriciteit als warmte kunnen opwekken uit dezelfde oppervlakte. Dit betekent dat er minder ruimte nodig is voor de installatie van zonnepanelen en dat de totale energieopbrengst per vierkante meter groter is dan bij traditionele zonnepanelen.

PVT-panelen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder woningen, bedrijfspanden en industriële gebouwen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het verwarmen van zwembaden, het produceren van warm water voor huishoudelijk gebruik en zelfs voor het aandrijven van airconditioningsystemen.

De Voordelen van PVT Panelen: Een Innovatieve Oplossing voor Duurzame Energie

PVT (Photovoltaic Thermal) panelen zijn een innovatieve technologie die zonne-energie op een efficiënte manier benutten door zowel elektriciteit als warmte op te wekken.

 • Hogere Energie-efficiëntie:
  Een van de grootste voordelen van PVT panelen is hun hoge energie-efficiëntie. In tegenstelling tot traditionele zonnepanelen, die enkel elektriciteit opwekken, combineren PVT panelen zowel fotovoltaïsche als thermische technologieën. Hierdoor wordt zowel elektriciteit als warmte opgewekt uit hetzelfde paneel, wat resulteert in een efficiënter gebruik van het beschikbare zonlicht.
 • Ruimtebesparing:
  PVT panelen zijn een uitstekende oplossing voor woningen met beperkte ruimte op het dak. Aangezien ze zowel elektriciteit als warmte opwekken, zijn er minder afzonderlijke panelen nodig voor hetzelfde energieopwekkingsvermogen. Dit bespaart ruimte en maakt het mogelijk om meer energie op te wekken op kleinere oppervlakken.
 • Verlaging van de Energiekosten:
  Doordat PVT panelen zowel elektriciteit als warmte opwekken, kunnen ze helpen bij het verlagen van de energiekosten. De opgewekte warmte kan worden gebruikt voor verwarming, warm water of andere huishoudelijke toepassingen, wat resulteert in lagere energierekeningen en een kortere terugverdientijd van de investering.

Wat is een PVT warmtepomp?

Een PVT warmtepomp is een combinatie van een PVT-paneel en een warmtepomp. Het is een geavanceerd systeem dat zowel elektriciteit als thermische energie kan opwekken uit zonlicht en deze energie kan gebruiken om een gebouw te verwarmen en te koelen.

Het PVT-paneel van de warmtepomp werkt op dezelfde manier als een standaard PVT-paneel en gebruikt zonlicht om zowel elektriciteit als warmte op te wekken. De warmtepomp maakt gebruik van deze warmte om het gebouw te verwarmen of te koelen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. De warmtepomp werkt door warmte van een lage temperatuur, die wordt geproduceerd door het PVT-paneel, te verhogen naar een hogere temperatuur die geschikt is voor verwarming of koeling.

Een PVT warmtepomp is een zeer efficiënt systeem omdat het gebruikmaakt van zowel elektriciteit als warmte uit één enkel PVT-paneel. Dit resulteert in een hogere totale energieopbrengst en een lager energieverbruik dan bij traditionele verwarmings- en koelsystemen. PVT warmtepompen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder woningen, kantoren, fabrieken en commerciële gebouwen.