Helaas, helaas. Dingen die te mooi klinken om waar te zijn, zijn dat meestal ook. En ook dit is precies het geval bij de Reduxion Ecoliner. Wij krijgen vele aanvragen van mensen die hierin geïnteresseerd waren, nadat het artikel over deze ‘vinding’ werd gepubliceerd. Wij waren direct al érg kritisch, vooral door alle prachtige termen die gebruikt werden, terwijl enige technische onderbouwing volledig uitbleef.

Gasloos wonen

Zonder gas je huis verwarmen is überhaupt al moeilijk, laat staan om dit rendabel voor elkaar te krijgen. Wij doen onze uiterste best om huizen gasloos te maken. In heel veel gevallen adviseren wij echter het niet te doen, maar voor een hybride oplossing te gaan. Hierbij blijft een gasgestookte CV ketel hangen als backup. In andere gevallen krijgen wij de woning wél rendabel gasloos met een stand-alone warmtepomp.

Reduxion Ecoliner, een elektrische CV ketel

Het leek er direct al op dat de Reduxion Ecoliner niets meer was dan een elektrische CV ketel. Een forse waterkoker, maar dan wel een héle dure. Elektrische CV ketels bestaan al heel lang, en zijn goedkoop in aanschaf. Ze zijn echter absoluut niet rendabel, omdat ze 4 keer zoveel stroom gebruiken als een warmtepomp. Onderaan de streep zou dit betekenen dat de Reduxion Ecoliner geen reductie maar een verhoging van uw energierekening op zou leveren. Zelfs een factor 3 hoger. Nu, een aantal maanden later, blijkt uit verschillende rapporten en onderzoeken dat de Reduxion Ecoliner inderdaad een COP van 1 heeft, oftewel; hetzelfde rendement als een waterkoker, bekijk een tweetal bronnen die dit beweren. Bronnen die dit beweren zijn onder andere De Tubantia en Lars Boelen.

Echt besparen doe je met een warmtepomp

Kortom; rendabel besparen op gas doet u met een (hybride) warmtepomp. Wenst u informatie? Dan horen wij het graag.

✔️ Klaar voor de toekomst

✔️ Subsidie

✔️Slim combineren met de energiebespaarlening

✔️Onderhoudsarm

Nadelen Reduxion Ecoliner

❌ Geen subsidie

❌ 4x hoger stroomverbruik dan warmtepomp

Een warmtepomp biedt veel rendabele oplossingen. Doe onze bespaarcheck om erachter te komen hoe lang uw terugverdientijd zal zijn. Geïnteresseerd in het verduurzamen van uw woning?  Wij helpen u graag verder met het maken van een rendabel plan voor lange termijn.