Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort.
Dat kan met de Mercuria lucht/water warmtepompen van Techneco (Remeha).
Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht waarmee uw woning in de winter verwarmd kan worden. In de zomer kan de Mercuria (optioneel) de woning koelen, zodat deze ook een aangename temperatuur houdt.

Met de Mercuria lucht/water warmtepompen kiest u voor een comfortabele en duurzame totaaloplossing om uw woning te verwarmen, eventueel te koelen en het tapwater te verwarmen.
Hierdoor kunt u enorm besparen op uw energiekosten.

De warmtepomp kan gecombineerd worden met verschillende warmteafgiftesystemen. Zoals vloerverwarming, laagtemperatuur-radiatoren en/of ventilator-convectoren.

Alle door ons aangeboden Mercuria warmtepompen kunnen worden geleverd inclusief een 200L of 300L externe boiler zodat deze ook op een duurzame manier het verwarmen van het tapwater kan verzorgen. Indien de warm-watervoorziening reeds op een andere (duurzame) manier is uitbesteed kan de Mercuria ook los geleverd worden. De buitenunits zijn gemaakt door Mitsubishi. Indien gewenst kan hier een geluidsreductieset (vermogensbegrenzing) op worden toegepast. Deze zorgt ervoor dat gedurende de nacht het vermogen niet maximaal kan worden ingezet en dus minder geluid produceert. Indien nodig kan de buitenunit ook worden voorzien van een omkasting voor geluidsreductie zonder vermogensverlies.

Remeha gecombineer de met de Mitsubishi buitenunit

De bijgeleverde thermostaat is van Remeha, de E-Twist. Op dit moment is dit de enige thermostaat die geleverd kan worden én werkt met de warmtepomp. Deze slimme thermostaat is altijd bedraad.

  • Op de dag van montage van de warmtepomp gaan wij er van uit dat de volgende zaken reeds aanwezig zijn op de locatie van de te plaatsen warmtepomp:
  • Condenswaterafvoer;
  • aanvoer / retour naar vloerverwarmingverdeler(s) (tenzij wij vloerverwarming aanleggen);
  • thermostaatkabel
  • warm- en koud water leiding.

Voor de brochure van dit product kunt u klikken op deze link.