Cis zonnepanelen | Solar frontier zonnepanelen

CIS zonnepanelen

CIS zonnepanelen? Solar Frontier (CIS) is een Japans bedrijf dat zonnepanelen fabriceert. Het is een zogenaamd Dunne Film paneel (of CIS). Solar Frontier is een van de 2 merken Dunne Film die The Sunshine Company voert. Het paneel heeft een andere afmeting dan gebruikelijk, namelijk 100cm bij 125cm.

Vermogen CIS zonnepanelen

Het vermogen van een Solar Frontier paneel is op dit moment 170WP. Dit is relatief laag vergeleken met de standaard panelen. U heeft dus meer ruimte nodig om hetzelfde vermogen op uw dak te plaatsen. De kWh per kWp is echter een stuk hoger (tot wel 13%). Hierdoor is het in veel gevallen beter om dit paneel te gebruiken. Daarnaast is het paneel een stuk mooier om te zien doordat er geen cellen zichtbaar zijn. Het paneel is compleet egaal zwart.

Prijs CIS zonnepanelen

Door de zeer aantrekkelijke prijs van Solar Frontier is een gemiddeld systeem qua prijs vergelijkbaar, echter zult u met Solar Frontier (of Dunne Film in het algemeen) beter af zijn op een dak die niet pal op het zuiden staat. Bij pal zuid daken is het verschil overigens ook erg klein, maar vaak in het voordeel van Mono- of Polykristallijn panelen. Voor een klein bedrag meer heeft u dus wel veel mooiere panelen.

De stringlengte van zonnepanelen

Het andere grote verschil met Dunne Film panelen is de stringlengte. Waar bij standaard panelen strings gemaakt kunnen worden van wel 30 panelen (afhankelijk van de omvormer) zijn Dunne Film strings veel korter. Dit komt door de hoge spanning van de panelen. Vaak worden deze panelen in strings gezet van minimaal 4 en maximaal 8 panelen. Door kleinere strings te maken kan een systeem met weinig schaduw perfect samen met Dunne Film. Hierdoor voorkomt het gebruik van optimizers wat uiteraard een besparing oplevert in investeringskosten. Echter bij meer schaduw stappen wij al snel over naar optimizers.

Merken zonnepanelen

Er zijn vele merken zonnepanelen op de markt. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over Hanwha Qcells, Ja Solar zonnepanelen, Canadian Solar zonnepanelen, Trina Solar zonnepanelen, of Yingli zonnepanelen. Ook vindt u hier informatie over een omvormer zonnepanelen.