SolarEdge is één van de twee grote ‘optimizermerken‘ op de markt. Samen met TIGO zijn ze markleider op dit gebied. Er is echter 1 groot verschil tussen SolarEdge en TIGO.
Waar TIGO zich specialiseert in het maken van optimizers (zowel losse optimizers als embedded), specialiseert SolarEdge zich in het maken van omvormers in combinatie met haar eigen optimizers.

Dit betekent dat u bij SolarEdge altijd gebruik moet maken van een SolarEdge omvormer, maar wel de vrije keuze heeft in het type en merk paneel. Hier worden door onze monteurs de optimizers op vast gemaakt (tenzij u kiest voor een paneel met ingebouwde SolarEdge optimizers zoals JA Solar). Bij TIGO kan er gebruikt gemaakt worden van elk merk omvormer. Dit heeft voor- en nadelen, maar is simpelweg afhankelijk van de situatie ter plekke.

TIGO is in de meeste situaties voordeliger, maar niet altijd beter en/of flexibeler. Wij werken als bedrijf met beide merken, en adviseren een oplossing aan de hand van de mogelijkheden ter plekke. Wij hebben met beide merken zéér ruime ervaring.

De voordelen van SolarEdge ten opzichte van TIGO zijn:

  • Langere strings (50 panelen maximaal) ongeachte de richting en helling per paneel
  • Communicatie is bekabeld en daardoor robuuster
  • 12 jaar garantie op de omvormer en 25 jaar op de optimizers