Elga warmtepomp
Remeha Elga warmtepomp

Vanaf 3000,-

Offerte aanvragen
Meest geinstalleerd!

Vanaf 3000,-

Subsidie € 1700,-
Hybride inzetbaar!
  • De meest bekende hybride warmtepomp in Nederland is de Elga hybride warmtepomp, van Remeha
  • Als officiële Remeha dealer plaatsen we gemiddeld 1-2 Elga warmtepompen per week
  • Aantrekkelijke terugverdientijd
Onze werkwijze
  • Binnen 24 uur offerte op maat
  • Zonnepanelen & hybride warmtepompen binnen 6 weken geïnstalleerd
  • Hulp bij subsidie aanvraag
  • Lagere (of géén) energierekening

Omschrijving

Remeha Elga hybride warmtepomp

Elga warmtepomp? De meest bekende hybride warmtepomp in Nederland is de Elga hybride warmtepomp, van Remeha. Als officiële Remeha dealer plaatsen we er gemiddeld 1-2 Remeha Elga warmtepompen per week. Toepasbaar in elke situatie, geschikt voor elk huis en elke CV ketel. Meest interessant wanneer uw woning ongeschikt is voor gasloos, en uw CV ketel nog relatief nieuw is.

Over de elga warmtepomp

De Remeha Elga bestaat uit 3 delen:

  1. Een buitenunit (van Toshiba). Deze buitenunit ziet er uit als een airco, en dat is het in feite ook. De buitenunit dient binnen 15 meter (leidingafstand) van de binnenunit geplaatst te worden. Hij kan opgehangen worden aan de gevel, op een plat dak gezet worden of in de tuin geplaatst worden. Wanneer de buitenunit op een plat dak wordt gemonteerd, doen we dit inclusief grote blokken. Deze blokken vangen de trillingen op. Daarnaast komt er rubber onder de tegels waardoor er zo min mogelijk trillingen worden doorgegeven aan het dak. De buitenunit maakt geluid (geen herrie!), hou daar dus rekening mee. Dit is een zachte, lage brom. Hij draait wanneer het koud is, dus niet als u buiten in de zon zit. De buitenunit is slijtageonderhevig, en gaat tussen de 12 en 17 jaar mee, naar alle waarschijnlijkheid.
  2. De binnenunit. Hierin zit de warmtewisselaar, een CV-pomp en de aansturing van het geheel. De thermostaat wordt hierop aangesloten, de buitenunit wordt er op aangesloten en er wordt een stuurkabel tussen deze binnenunit en CV geplaatst. De binnenunit maakt vrijwel geen geluid, in ieder geval niet meer dan uw CV ketel. Hij is klein en wordt in principe direct naast de ketel geplaatst. Een vrij stopcontact is genoeg, hij hoeft geen eigen groep te hebben.
  3. Een thermostaat. De Elga Remeha wordt standaard geleverd met een Honeywell thermostaat met scherm. Desgewenst kan er een Anna thermostaat bijgeleverd worden. Verder zijn er verschillende ‘slimme’ thermostaten die ook ingezet kunnen worden. In principe vervangt de thermostaat van de warmtepomp die van de CV. Als de warmtepomp het niet meer alleen kan geeft de binnenunit een seintje naar de CV dat hij moet gaan helpen.

Standen Elga warmtepomp

De Elga Remeha heeft 2 standen, namelijk ‘altijd, zolang hij het kan’ en ‘tot 4 graden buitentemperatuur’. Zet je hem op ‘altijd’ dan zal hij vaker gaan werken, dus ook bij lagere temperaturen. Tot welke temperatuur hij uw woning op temperatuur kan houden is afhankelijk van de grootte en isolatiewaarde van de woning. In een kleine nieuwbouw-tussenwoning met vloerverwarming kan het best zijn dat tot -10 graden buitentemperatuur de pomp uw woning op temperatuur kan houden. In een grote oudere woning kan hij best bij 3 graden al een seintje aan de CV geven dat hij moet gaan helpen. Zet je de Elga warmtepomp op stand ‘tot 4 graden’ zal hij logischerwijs bij 4 graden sowieso uitgaan. Afhankelijk van uw woning, afgiftesysteem en aantal zonnepanelen zullen wij u adviseren een bepaalde setting te hanteren.

Duurzame oplossing met de elga warmtepomp

De Elga Remeha warmtepomp is een duurzame oplossing. In woningen met een hoog gasverbruik zal hij een relatief klein gedeelte aan gas kunnen besparen, maar dat zal absoluut gezien een hoge besparing zijn. In woningen met een laag gasverbruik zal hij procentueel zeer goed scoren, maar meer besparen dan je verbruikt kan logischerwijs niet.

De Elga is een apparaat die lage temperaturen CV water maakt. Er zal dus nooit zoals bij een CV ketel op de zeer koude dagen 70 graden water uitkomen. Is dit wel nodig in uw huis? Dan is dit dé pomp voor uw situatie, omdat de CV het altijd over kan nemen, mocht die 70 graden toch nodig zijn. Gaat de pomp kapot of in storing? Ook dan neemt de CV het over. Ook het tapwater voor het douchen zal de CV blijven maken. Kortom; de Elga is zeer leuke en duurzame oplossing voor elke woning.

Elga Warmtepomp subsidie en prijzen

De Elga Remeha warmtepomp, product van Nederlandse bodem, is de door ons meest verkochte warmtepomp. De Elga is een 5 KiloWatt warmtepomp, met in de meeste huizen een “dekking” van ongeveer 70%. In de meeste gevallen wordt de Elga warmtepomp bi-valent geplaatst, uw cv blijft bestaan en ondersteunt de warmtepomp op koude dagen. Daarnaast blijft de cv ook het tapwater leveren. Het plaatsen van de Elga Remeha warmtepomp kost ongeveer 3900,- euro exclusief BTW. Hier gaat nog een subsidie van €1.800,- af. U betaalt dus ongeveer 2100,- euro exclusief BTW voor het laten plaatsen van de Elga warmtepomp. Wanneer u deze pomp combineert met zonnepanelen, is de terugverdientijd altijd ruim onder de 10 jaar. Lees meer over de subsidie van warmtepompen of een eventuele duurzaamheidslening waar u voor in aanmerking kan komen. Nieuwsgierig hoe duurzaam een warmtepomp is? Bereken hier uw besparing!

Wilt u meer weten over de Elga warmtepomp of een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bekijk ook onze overige warmtepompen.

Extra informatie

Merk

Type

Kilowatt

Dekking

Monovalent of Bivalent

Boilervat

All electric