Terugleveren stroom zonnepanelen

Terugleveren stroom? De opgewekte stroom gebruik je in praktijk ongeveer 50% direct zelf, de andere 50% vloeit terug het net in. Tot 2023 wordt dit 1 op 1 verrekend met hetgeen wat je op andere momenten nog koopt (salderen). Vanaf 2023 zal er gewerkt gaan worden met een terugleversubsidie, waardoor een terugverdientijd van 6-7 jaar gegarandeerd blijft. Idealiter plaats je panelen voor je woning, voor je auto én voor je warmtepomp. Helaas heeft niet iedereen zoveel dakoppervlak om te profiteren van het terugleveren van stroom. We zullen echter ons uiterste best doen op een rendabele manier het maximale uit uw dak te halen!

Ook stroom terugleveren? Wij komen graag met u in contact en vertellen meer hoe u met zonnepanelen kunt terugleveren en of dit interessant is voor u.

Salderingsregeling zonnepanelen

De salderingsregeling zonnepanelen is erg interessant. In de zomermaanden gebruikt u in de regel minder stroom en leveren zonnepanelen vaak meer energie op. Door deze energie terug te leveren aan het electriciteitsnet aan het eind van het jaar loopt je energiemeter terug of in het geval van een slimme meter wordt er gesignaleerd dat je teruglevert. De salderingsregeling maakt zonnepanelen dus extra aantrekkelijk. Het teveel opgeslagen stroom kun je d.m.v. het terugleveren laten verrekenen op je energierekening.

Zonnepanelen terugleveren?

Om in aanmerking te komen voor de salderingsregeling moet je je zonnepanelen registreren bij energieleveren.nl

Het beste kunt u dit doen voordat uw zonnepanelen energie gaan opwekken. Op die manier is de teruglevering zonnepanelen vanaf het begin geregeld. Uw netbeheerder zal controleren of de energie van uw zonnepanelen kan worden geregistreerd.