trina solar zonnepanelen
  • Presteren ook bij schaduw
  • 265 Wattpiek

Trina solar zonnepanelen & schaduw

Trina solar zonnepanelen? Het is bekend dat zonnepaneleninstallaties niet zo goed tegen schaduw kunnen. Van oudsher bouwen we systemen seriegeschakeld, waarbij de zwakste schakel de stroom tegenhoudt voor de rest. Kortom; als één paneel schaduw heeft, zal die het rendement bepalen voor alle panelen in diezelfde serie. Nu is dat enigszins op te lossen door te werken met meerdere series, maar ook deze oplossing is beperkt. Daarom zetten we tegenwoordig optimizers in, dit i.c.m. trina solar zonnepanelen.

Solar zonnepanelen optimizer

Een optimizer is een kastje dat ervoor zorgt dat elk paneel altijd dezelfde stroom levert, ongeacht de hoeveelheid licht. Dit doet de optimizer door de spanning van het paneel omhoog of omlaag te zetten. Nu waren dit relatief dure oplossingen, echter zijn er sinds begin 2015 ‘smart modules’ op de markt, zonnepanelen met een ingebouwde optimizer. Het wordt hierdoor kostentechnisch een stuk interessanter een optimizersysteem te bouwen. Vooral Trina Solar zonnepanelen (merk) is hier ver in, deze levert voor een goede prijs een mooi zwart 265 Wattpiek paneel met geïntegreerde Tigo (merk) optimizer.

Merken zonnepanelen

Er zijn vele merken zonnepanelen op de markt. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Lees hier meer over Hanwha Qcells, Solar Frontier zonnepanelen, Ja Solar zonnepanelen, Canadian Solar zonnepanelen, of Yingli zonnepanelen. Ook vindt u hier informatie over een omvormer zonnepanelen.

Voordelen van Trina Solar Zonnepanelen

Trina Solar is een gerenommeerde fabrikant van zonnepanelen en biedt verschillende voordelen en kenmerken die aantrekkelijk kunnen zijn. Enkele voordelen van Trina Solar zonnepanelen:

  1. Hoge efficiëntie: Trina Solar produceert zonnepanelen met een hoog omzettingsrendement, wat betekent dat ze een goede elektriciteitsproductie per geïnstalleerd vermogen kunnen leveren. Dit resulteert in een hogere opbrengst en betere prestaties van het zonnestroomsysteem.
  2. Betrouwbaarheid en kwaliteit: Trina Solar heeft een solide reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Ze hanteren strenge kwaliteitscontroles en maken gebruik van geavanceerde productietechnologieën om ervoor te zorgen dat hun zonnepanelen voldoen aan internationale normen en certificeringen.
  3. Uitgebreid productaanbod: Trina Solar biedt een breed scala aan zonnepanelen, waaronder monokristallijne en polykristallijne panelen. Ze hebben ook bifaciale panelen en zonnepanelen met ingebouwde vermogensoptimalisatie (zoals de Trina Solar Smart Modules). Dit geeft consumenten en installateurs flexibiliteit om het juiste paneel te kiezen dat past bij hun specifieke behoeften en budget.
  4. Duurzaamheid: De zonnepanelen van Trina Solar zijn ontworpen om duurzaam en bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Ze ondergaan uitgebreide tests en hebben certificeringen voor weerstand tegen windbelasting, sneeuwbelasting en hagelbestendigheid.
  5. Garantie: Trina Solar biedt doorgaans uitgebreide garanties op hun zonnepanelen. Deze garanties kunnen variëren afhankelijk van het specifieke product, maar ze bieden meestal langdurige productgaranties en lineaire vermogensgaranties die de prestaties van de panelen in de loop van de tijd dekken.