Nefit Warmtepomp
  • Maandelijks geld besparen door minder gasverbruik
  • 220.000 huishoudens gingen u voor
  • Hogere energielabel

Een warmtepomp haalt simpelweg warmte uit de grond of buitenlucht, en houdt hiermee uw woning op temperatuur. Ongeveer 220.000 warmtepompen zijn inmiddels in Nederland geinstalleerd, maar wat zijn de voordelen van een warmtepomp? U leest ze hieronder.

Voordelen van een warmtepomp

Het grootste voordeel van een warmtepomp is dat een warmtepomp net als bij zonnepanelen bijdraagt aan de besparing op energie, hij is namelijk zeer efficiënt. Het gevolg hiervan is dat uw energierekening aanzienlijk omlaag gaat, of zelf helemaal nul wordt. Een warmtepomp vervangt of helpt uw cv-ketel bij de opwarming van uw woning en dringt het gasverbruik terug.

Woning waarde stijgt met een warmtepomp

Naast een aanzienlijke verlaging van uw energierekening is een ander groot voordeel van een warmtepomp de waardevermeerdering van uw woning. Door een warmtepomp te installeren gaat het energielabel van uw woning omhoog en dit zorgt voor een hogere waarde en gewildheid van uw woning.

Milieubewust door gebruik warmtepomp

Een ander groot voordeel is dat een warmtepomp goed is voor het milieu. Aangezien de aarde opwarmt en er meer en meer duurzame energiebronnen moeten komen is het verstandig om zo snel mogelijk over te gaan naar een onuitputtelijke bron van energie, een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte uit de buitenlucht te halen, deze energie kan prima worden opgewekt door zonnepanelen op uw dak. Lees de voordelen van zonnepanelen!

Subsidie beschikbaar warmtepomp

Op dit moment zit er nog een flinke subsidie op de aanschaf van een warmtepomp en hierdoor wordt de aanschaf aantrekkelijk. Deze subsidie is in sommige gevallen ongeveer de helft van de prijs van een warmtepomp en daarom dus de moeite waard om te gebruiken!

Tenslotte is het mogelijk (mits uw woning hier geschikt voor is) om te koelen met een warmtepomp. Er stroomt dan namelijk water van minimaal 18 graden door uw vloer, dit koelt de woning 3-4 graden terug in de zomer.

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een warmtepomp? Vraag vrijblijvend een offerte aan!