Aardwarmtepomp nieuwbouw woning
  • Terugverdientijd privé 5-8 jaar
  • Terugverdientijd zakelijk vanaf 2 jaar
  • Belastingvoordeel

Zonnepanelen worden meer en meer geïnstalleerd op de daken in Nederland. Ongeveer 13% van alle eengezinswoningen in Nederland hebben zonnepanelen op het dak, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van zonnepanelen op uw dak?

Voordelen van zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is terug te vinden in uw portemonnee. Zonnepanelen wekken energie die u in uw huis kunt gebruiken en daardoor wordt er bespaard op uw energierekening. Dit is de grootste beweegreden voor het aanschaffen van zonnepanelen.

Milieubewust door gebruik zonnepanelen

Naast dat u kosten bespaard met zonnepanelen, is het gebruik van zonnepanelen ook milieubewust. De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt stoot namelijk geen C02 uit. Door het installeren van zonnepanelen gaat ook het energielabel van uw woning omhoog. Dit heeft op zijn plaats weer invloed op de gewildheid van een woning en ook op de prijs, omdat de koper weet dat de energierekening laag gaat zijn en de investering in zonnepanelen niet meer gemaakt hoeft te worden.

Zonnepanelen onderhoud

Een ander groot voordeel is dat zonnepanelen een hele lange levensduur hebben en weinig onderhoud vereisen. Hierdoor is het gemakkelijk om te hebben omdat je er niets van merkt, maar toch maandelijks bespaart. Een kleiner maar toch aanwezig ander voordeel van zonnepanelen is het feit dat uw panelen uw dak in de schaduw houden, waardoor het binnen minder warm wordt in de zomer.

Bij de aanschaf van zonnepanelen is er subsidie beschikbaar en kan een zonnepanelen BTW teruggaaf worden aangevraagd bij de belastingdienst. Hierdoor wordt de aanschaf van zonnepanelen nog gunstiger. Overtuigd van de voordelen van zonnepanelen en heeft u interesse? Vraag vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen bij ons aan.