• 2 opties m.b.t. warmtepomp en stadsverwarming
  • Per 2018 een stuk eenvoudiger - sluit stadsverwarming helemaal af!
  • Advies op maat zéér belangrijk bij stadsverwarming

Combi warmtepomp en stadsverwarming

Wat wij vaak horen: “Wij hebben stadsverwarming, dús wij kunnen geen warmtepomp inzetten.” Klopt zeker niet! Er wordt vaak gedacht dat als u eenmaal stadsverwarming hebt, dat u er niet meer afkomt. Dit kan echter wel. Per 2018 wordt warmtepomp en stadsverwarming een stuk eenvoudiger, maar ook voor 2018 kon het al (met enige moeite). Er zijn 2 opties met betrokken tot warmtepompen en stadsverwarming:

1. Hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen op stadsverwarming voeren wij niet meer uit. In verband met de hogere temperaturen uit het net samen met de hogere druk in circuit kunnen wij een hybride pomp niet goed werkend krijgen. O.a. Remeha heeft de ondersteuning hiervoor dus ook beëindigt. Heeft u stadsverwarming en wilt u hierop besparen, dan is de enige optie wij nog kunnen bieden optie 2 hier onder.

2. Stadsverwarming er volledig uit

Als u uw stadsverwarming volledig uit uw woning wilt halen, is er een voorwaarde aan verbonden. Namelijk dat u vloerverwarming heeft. U dient zelf de administratieve handelingen te verrichten voor het laten verwijderen van de stadsverwarming, dan doen wij de rest. We zetten een warmtepomp met boiler in die sterk genoeg is om uw woning altijd op temperatuur te houden, zodat de stadsverwarming volledig verwijderd kan worden. Omdat dat een relatief klein apparaat is, past onze warmtepomp niet op dezelfde plek als waar nu de stadsverwarming geplaatst is. Onze apparatuur dient dan bijvoorbeeld in een aangelegen garage geplaatst te worden en er moet vervolgens leidingwerk gelegd worden naar de meterkast. Hier zit wel flink wat werk in, het installeren is dus duurder dan bij nieuwbouw of bij het vervangen van de CV. Dit weegt echter altijd op tegen de hoge kosten van stadsverwarming.

U dient dus rekening te houden met:

  • Locatie warmtepomp en boiler (1-1,5m2 en minimaal 1,85m hoog)
  • Waterleiding aanwezig
  • Afvoer aanwezig
  • Mogelijkheid om bij de vloerverwarmingverdeler te komen met nieuwe standleiding
  • Mogelijkheid om bij de meterkast te komen voor stroom
  • Ruimte rondom de woning voor de buitenunit

Als een van deze zaken absoluut niet mogelijk is, dan kunnen wij helaas geen warmtepomp bij u plaatsen.

 

Uw besparing berekenen

Benieuwd naar wat u kan besparen met een warmtepomp als u stadsverwarming heeft? Vraag een vrijblijvend voorstel aan. Een keuze voor The Sunshine company staat voor advies op maat, hulp bij uw subsidieaanvragen en een lagere energierekening. Vraag gemakkelijk een offerte aan voor uw woning, wij staan u graag te woord.