• 2 opties m.b.t. warmtepomp en stadsverwarming
  • Per 2018 een stuk eenvoudiger - sluit stadsverwarming helemaal af!
  • Advies op maat zéér belangrijk bij stadsverwarming

Combi warmtepomp en stadsverwarming

Vaak gehoord: “Wij hebben stadsverwarming, dús wij kunnen geen warmtepomp inzetten.” Klopt zeker niet! Er wordt vaak gedacht dat als je eenmaal stadsverwarming hebt, dat je er niet meer afkomt. Dit kan echter wel. Per 2018 wordt warmtepomp en stadsverwarming een stuk eenvoudiger, maar ook voor 2018 kon het al (met enige moeite). Er zijn 2 opties met betrokken tot warmtepompen en stadsverwarming:

  1. Hybride; na het binnenkomen van de stadsverwarming voegen wij een warmtepomp toe aan het systeem. Zo gaat er relatief veel warmte weer terug, omdat er bij stadsverwarming wordt gemeten wat het verschil in binnengaande en uitgaande warmte is, werkt dit. Helaas blijft u op deze manier wel het vastrecht houden van stadsverwarming. En die is vaak relatief hoog. Deze manier hebben we al verschillende keren succesvol toegepast, onder andere in Enschede.
  2. Stadsverwarming er volledig uit. Het kan, mits u vloerverwarming heeft! U dient zelf de administratieve handelingen te verrichten voor het laten verwijderen van de stadsverwarming, dan doen wij de rest. We zetten een warmtepomp met boiler in die sterk genoeg is om uw woning altijd op temperatuur te houden, zodat de stadsverwarming volledig verwijderd kan worden. Omdat dat een relatief klein apparaat is, past onze warmtepomp niet op dezelfde plek als waar nu de stadsverwarming geplaatst is. Onze apparatuur dient dan bijvoorbeeld in een aangelegen garage geplaatst te worden, en er moet vervolgens leidingwerk gelegd worden naar de meterkast. Hier zit wel flink wat werk in, het installeren is dus duurder dan bij nieuwbouw of bij het vervangen van de CV. Dit weegt echter altijd op tegen de hoge kosten van stadsverwarming.