vloerverwarming
  • Uw vloerverwarming ook door ons geregeld - zowel ingefreesd als op draadstaalmatten
  • In nieuwbouw en bestaande bouw werkt een warmtepomp beter met vloerverwarming

Vloerverwarming aanleggen

Warmtepompen en vloerverwarming zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, letterlijk en figuurlijk. Daarom bieden wij het aanleggen van vloerverwarming onze klanten ook aan, naast zonnepanelen en een warmtepompen. Bij vloerverwarming fungeert uw vloer als één enorm grote radiator. Een radiator met een enorme massa, die maar een heel lage temperatuur nodig heeft om comfort te geven aan uw woning. Met vloerverwarming bespaar je ten opzichte van normale radiatoren vaak al 10% aan gas, ook omdat je het minder snel koud hebt, doordat je warmte voeten hebt. Bekijk hier onze oplossingen voor het besparen van gas.

Bij vloerverwarming hou je je woning simpelweg op één constante temperatuur. Je stookt dus continue op bijvoorbeeld 20 graden. Het aflaten koelen en weer opwarmen van de vloer kost veel tijd en energie. Het is dus prettiger én economischer de temperatuur constant te houden. Warmtepompen zijn hier uitermate geschikt voor, deze leveren namelijk continue een lage temperatuur aan uw vloer. Doe de bespaarcheck om uw warmtepomp besparing in kaart te brengen.

Vloerverwarming bestaande woning

Bij bestaande woningen wordt de cementdekvloer gefreesd, om de 10 centimeter komt een ‘geultje’. In dit geultje wordt een slang gelegd, deze slang wordt op een verdeler aangesloten. Per 10 vierkante meter vloeroppervlakte wordt één slangencircuit aangelegd, per verdieping wordt één verdeler ingezet. De verdelers worden onderling verbonden met een standleiding. De warmtepomp pompt het warmte water door de standleiding naar de verdeler,  en vervolgens door het slangennetwerk.

Bij nieuwbouwwoningen worden draadstaalmatten op de betonvloer gelegd. Hier worden de slangen op gevlecht, waarna ze naar de verdeler gaan. Zie hieronder enkele afbeeldingen van het leggen van vloerverwarming bij een bestaande woning

aanleggen vloerverwarming vloerverwarming nieuwbouw

Huidige of nieuwbouw woning verduurzamen

Bent u geïnteresseerd in het duurzaam maken van uw woning? Lees dan nu verder hoe de combinatie warmtepomp en zonnepanelen ideaal zijn voor uw situatie. Of vraag een vrijblijvend voorstel aan voor uw situatie. Wij staan u graag te woord en adviseren u graag in het maken van de juiste keuze.