warmtepomp en zonnepanelen
  • Subsidie tot wel €5.100,-
  • Hulp bij subsidie aanvraag
  • Energierekening €0,- p/m
  • Korte terugverdientijd samen met zonnepanelen

Warmtepomp en zonnepanelen

Een warmtepomp en zonnepanelen zijn de ideale combinatie. Warmtepompen gebruiken (heel efficiënt!) stroom om uw woning te verwarmen. Zonnepanelen kunnen deze stroom natuurlijk voor u opwekken. Dit zal ten alle tijden meehelpen bij een korte terugverdientijd van uw warmtepompsysteem. Zie hieronder de voordelen van de combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp:

  • Korte terugverdientijd
  • Natuurlijk stroom opwekken
  • Gasverbruik terugdringen
  • Besparen en energieneutraal mogelijk

Gasverbruik terugdringen

Een warmtepomp neemt zoveel mogelijk de taak van het verwarmen van uw woning over van uw CV. En bij een all-electric systeem kan een warmtepomp de CV zelfs helemaal vervangen. Uw verbruik in gas kan dus terug worden gebracht tot nul, en ook het vastrecht op gas verdwijnt daarmee. Panelen en warmtepomp combineren dringt dus uw gasverbruik uitstekend terug.

Besparen met warmtepomp en zonnepanelen

Een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 3750kWh stroom en 1550m3 gas per jaar. Met een warmtepomp van Techneco (de Elga) kunt u uw gasverbruik terugbrengen tot 550m3 per jaar, een besparing van 1000m3 gas. De Elga zal in dat geval zo’n 2000-2200kWh stroom verbruiken. Hiervoor heeft u (afhankelijk van uw dak) 7-8 zonnepanelen nodig. Samen met uw huidige verbruik zult u totaal zo’n 21-24 panelen nodig hebben. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld voor het combineren van zonnepanelen met een warmtepomp – dit soort systemen zijn zeer situatie specifiek en vragen een advies op maat, waar wij u graag meer over vertellen. Daarnaast zit er subsidie op warmtepompen, variërend van €1.950,- tot wel €5.100,- euro. Benieuwd wat u kan besparen met een warmtepomp en zonnepanelen? Bereken hier uw besparing.

Simpelweg een perfecte combinatie, zonnepanelen met een warmtepomp.

Woning energieneutraal maken

Benieuwd hoe wij een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen plaatsen om een woning energie neutraal te maken? Bekijk onderstaande video!

De duurzaamheidslening

Het plaatsen van zonnepalen en een warmtepomp levert u dus een behoorlijk rendement op waarbij energieneutraal wonen mogelijk wordt. Naast dat u natuurlijk een investering moet doen is de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Ook zijn er mogelijkheden om aantrekkelijk te lenen via de energiebespaarlening. Lees meer over de mogelijkheden van een duurzaamheidslening.