Prijs warmtepomp | warmtepomp kosten
 • Hybride vanaf €2.900,- inclusief montage, ná subsidie
 • Standalone (gasloos) vanaf €5.300, inclusief montage, ná subsidie
 • Voor bestaande (renovatie)bouw en nieuwbouw
 • Ook optioneel geleverd met vloerverwarming

Overzicht warmtepomp kosten

Warmtepomp kosten bekijken? Zie ons overzicht hieronder. Er zijn vele verschillende merken voor warmtepompen, maar hier vindt u de meest voorkomende warmtepompen in één prijs overzicht. Let op: Kijk vooral naar de terugverdientijd. Uiteindelijk moet uw investering in warmtepompen geld opleveren. De warmtepomp kosten zijn uiteraard wel van invloed op de terugverdientijd.

Prijsoverzicht warmtepompen

Warmtepomp kiloWatt Dekking Monovalent of Bivalent Boilervat Prijs warmtepomp vanaf (voor subsidie) Subsidie vanaf
Elga, Techneco 5 50-97% Altijd Bivalent (hybride) Nee € 4500,- € 2550,-
Loria, Techneco 4-6-8-10 100% Monovalent Optioneel € 7000,- € 2550,-
Nefit 12-14-16 100% Monovalent Optioneel € 9000,- € 2400,-
Futjitsu Waterstage 10-30 90-100% Bivalent / Monovalent Optioneel € 8300,- € 3450,-

Warmtepomp prijs

Daarnaast bent u waarschijnlijk benieuwd naar de prijs van een warmtepomp. De kosten voor een warmtepomp zijn erg afhankelijk van wat u nodig hebt en welke dekking u wilt behalen. De gemiddelde kosten voor een warmtepomp liggen tussen de €4500,- en €8300,-. Uiteraard gaat hier nog subsidie vanaf. Warmtepomp kosten in beeld krijgen? Wij kunnen u vrijblijvend voorzien van een voorstel waarin we ook de terugverdientijd voor u uitrekenen.

 • Warmtepomp kosten vanaf 4500,-
 • Warmtepomp subsidie vanaf 1950,-
 • Terugverdientijd vanaf 6/7 jaar

De door ons meest verkochte warmtepomp is de Elga‘. Dit is een product van Techneco, een Delfts bedrijf. Dit is een 5 kiloWatt warmtepomp, in de meeste huizen zal deze pomp een ‘dekking’ hebben van ongeveer 70%, in kleinere woningen met vloerverwarming tot 95%. Deze warmtepomp plaatsen wij ‘hybride’, hierbij blijft uw centrale verwarming bestaan voor de koude dagen en voor het leveren van tapwater. Wij plaatsen deze pomp voor netto ongeveer 2900 euro ex. BTW na subsidie. In praktijk kunnen wij de terugverdientijd van deze warmtepomp op ongeveer 6 jaar krijgen. Dit in combinatie met zonnepanelen.

Nieuwste ontwikkelingen warmtepompen

De nieuwste ontwikkeling van Techneco is de Loria. Deze warmtepomp is monovalent, dus zonder CV. Indien u niet op gas kookt kan uw woning dus volledig gas-vrij worden. De Loria is beschikbaar in 2 modellen, elk in 4 verschillende vermogens. De Loria Single (los boilervat voor tapwater) en de Loria Duo (ingebouwd 190 liter boilervat voor tapwater. Vermogens zijn beschikbaar in 4-6-8-10 kW. Een modern vrijstaand huis heeft voldoende aan een 8 kW pomp. Kleiner dan deze leveren wij eigenlijk in praktijk nooit.

Zoals geschreven heeft de Loria Duo een ingebouwd boilervat van 190L. Is 190L niet voldoende? Geen probleem, de Loria Single is zo ontworpen dat u hier ook een boiletvat op kunt laten installeren, Techneco verkoopt wij in 200, 300 en 500 liter. Heeft u een groot ligbad? Dan zult u een 300 liter boilervat nodig hebben. Voor alleen douchen, ook met een gezin, zal 190 liter voldoende zijn. Lees hier meer over onze warmtepompboilers of bekijk onze warmtepomp producten.

Prijzen warmtepomp Techneco Loria

Prijs van de Loria inclusief boiler begint bij ongeveer € 5300,- euro exclusief BTW, na subsidie, inclusief montage. De 10 kiloWatt variant, met 190 liter boiler kost ongeveer 7500,- euro inclusief BTW en montage, na aftrek subsidie. Benieuwd welk type het beste bij u past? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Subsidieregelingen zijn ook op deze producten natuurlijk van toepassing.

Overige warmtepompen

Naast de Elga en Loria verkopen we ook Nefit, Fujitsu, Mitsubishi en warmtepompen. Elke warmtepompmerk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Omdat wij maatwerk leveren, werken wij met verschillende merken. Afhankelijk van de grootte van uw woning en uw wensen, zullen wij een product adviseren en offreren. Lees hier meer over warmtepompen.

Vraag een subsidie aan

Zoals u ziet hangt de prijs van een warmtepomp af van welke pomp u neemt. Het fijne is dat u voor luchtgekoppelde en grondgekoppelde warmtepompen een subsidie kunt aanvragen. Wij van The Sunshine Company helpen u hier graag bij. De subsidie die u kunt krijgen, ligt tussen de 1.950 en 5.100 euro. Echter, als wij u helpen bij het aanvragen van de subsidie, kunt u erop rekenen dat de subsidie minstens 1.950 euro zal worden. Dit maakt de prijs die u voor een warmtepomp dan nog zelf moet betalen natuurlijk een stuk lager dan wanneer u geen subsidie krijgt. Omdat uw gemeente of provincie het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden, kunt u wellicht in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening.

Kan The Sunshine Company mijn subsidie aanvraag doen?

Jazeker! Wij helpen u graag bij het aanvragen van een subsidie, zodat u voor een lagere prijs een warmtepomp kunt aanschaffen. Aan het aanvragen van een subsidie zitten een aantal voorwaarden verbonden.
Dat zijn:

 • De warmtepomp wordt binnen Nederland geïnstalleerd.
 • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundig installateur.
 • Het betaalbewijs van de warmtepomp staat op uw naam en u heeft het bewijs in uw bezit.
 • De subsidie wordt binnen 6 maanden na de installatie aangevraagd.
 • Er zijn een etiket, een productkaart en technische documentatie op de warmtepomp aanwezig.
 • De warmtepomp heeft een vermogen van ten hoogste 70Kw.
 • De warmtepomp wordt niet binnen een jaar na de datum van subsidiebeslissing verwijderd.

Door onze hulp in te schakelen, weet u zeker dat uw subsidie aanvraag aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Kan ik de prijs van een warmtepomp terugverdienen?

Een warmtepomp is even een investering, maar het is zeker mogelijk om de prijs van een warmtepomp terug te verdienen. Doe onze bespaarcheck om erachter te komen hoe lang uw terugverdientijd zal zijn. De terugverdientijd wordt aan de hand van de stroom- en gasprijzen berekend die op het moment van toepassing zijn. Deze prijzen kunnen per jaar variëren, waardoor de daadwerkelijke terugverdientijd iets anders kan uitvallen dan de terugverdientijd die uit de berekening komt. Toch biedt de bespaarcheck een goed inzicht van wat de terugverdientijd zal zijn.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een voordeel van een hybride warmtepomp is dat de pomp heel gemakkelijk kan worden aangesloten op een cv-ketel. Hierdoor heeft u altijd een goed verwarmd huis, ondanks de temperatuur buiten. Wanneer u alleen maar gebruik wilt maken van een warmtepomp als verwarmingssysteem (gasloos), kunnen wij een stand-alone warmtepomp bij u installeren. Het voordeel van zo’n pomp is dat u de gaskraan volledig kunt dichtdraaien, mits u ook zonder gas kookt. Hierdoor zal uw energierekening fors dalen en stoot uw huishouden geen CO2 meer uit. Bovendien heeft u hierdoor ook niet meer het risico dat koolmonoxide vrijkomt. Lees ook meer over de Reduxion Ecoliner. Wij leggen je uit of dit echt werkt.

Schaf vandaag nog een warmtepomp aan!

De prijs van een warmtepomp kan dan wel een investering zijn, maar zoals u ziet heeft een warmtepomp veel voordelen. Bovendien kunt u de warmtepomp prijs binnen een aantal jaren terugverdienen. Bent u geïnteresseerd in een warmtepomp? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wilt u eerst nog wat meer informatie vergaren? Ook dan kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder!