warmtepomp referenties
  • Altijd rendabel
  • Besparing €2.000,- p/j
  • Minimaal €1.800 subsidie op een warmtepomp

Warmtepomp referenties

Energieneutraal – Nieuwbouw

Niets is eenvoudiger dan een nieuwbouwwoning energieneutraal maken. En bovendien is het altijd rendabel. Een C.V. installatie is simpelweg niet meer van deze tijd. Je gaat toch geen ouderwetse apparatuur in een nieuwbouwwoning plaatsen? Met lucht-gekoppelde warmtepompen kunnen we elke woning op temperatuur houden (ook bij lage buitentemperaturen!), en er zijn bij lucht-warmtepompen dus géén grondboringen nodig.

Isolatienormen

Waarom is een nieuwbouwwoning zo geschikt? Ten eerste; met de huidige isolatienormen is het warmteverlies bij lage buitentemperaturen nog heel acceptabel. Dat betekent dat het dus ook niet moeilijk is dat warmteverlies te compenseren (en dus de woning op temperatuur te houden) met een warmtepomp. Grondgekoppelde pompen zijn duur. Luchtgekoppelde pompen niet. Effectief is een luchtgekoppelde pomp enmaar heel iets duurder dan een C.V. installatie. Op lange termijn is een luchtgekoppelde pomp altijd goedkoper (vrijwel geen onderhoud en minder maandelijkse lasten) dan een C.V. installatie. Bovendien kun je de stroom die een pomp verbruikt opwekken met zonnepanelen.

Combinatie met vloerverwarming

Ten tweede kun je een nieuwbouwwoning direct uitrusten met vloerverwarming. Dit is een must bij warmtepompen. Warmtepompen leveren namelijk een lage temperatuur water aan het afgifte-systeem. Standaard radiatoren hebben hoge temperaturen water nodig. Kortom; door uw nieuwbouwhuis uit te rusten met vloerverwarming draagt u bij aan het rendabel maken van een warmtepomp. En vloerverwarming is natuurlijk geen straf..

Overige zaken

Ten derde; ‘overige’ zaken kun je direct meenemen. Het zijn geen musts voor een warmtepomp, maar helpen wel. Denk aan een Quooker in de keuken en aan een warmte-terug-win installatie voor het douchewater. Ook een WTW-balanssysteem helpt een warmtepomp enorm. Dus in plaats van een standaard mechanische afzuiging, een WTW systeem in uw woning.

Prijzen energie neutrale nieuwbouwwoning

Voor netto ongeveer 15.000 euro maken wij uw nieuwbouwwoning energie neutraal. Daarvoor installeren wij een warmtepomp passend bij uw woning én een zonnepanelensysteem passend bij de gehele situatie. Dit zonnepanelensysteem wekt voldoende stroom op voor uw eigen verbruik én voor de warmtepomp. Reken daarbij op een besparing van ongeveer €2.000,- per jaar. Rendabel toch? Vinden wij wel. Wenst u een offerte op maat? Neemt u dan contact met ons op. Een tekening van de woning stellen wij daarbij erg op prijs.

Energieneutraal – Bestaande bouw

Bestaande bouw energieneutraal maken is helaas niet altijd even eenvoudig. Alles moet kloppen om dit te bereiken. Punten waar uw situatie aan moet voldoen zijn:

  • Goede isolatie, en daarmee een niet te hoog gasverbruik (vloerverwarming beneden);
  • Voldoende dak oppervlak voor véél zonnepanelen (40 tot 60m2 schuin dak);
  • Het liefst een C.V. ketel die aan vervanging toe is.

Voldoet uw situatie aan bovenstaande punten? Dan maken wij zéér rendabel uw woning energieneutraal. Mist u 1 van de criteria? Neemt u dan vooral contact met ons op, dan spreken wij eenvoudig met u door of het interessant is voor u. Een goed advies bij ons is gratis.

Bestaande woning energieneutraal

Hieronder een perfect voorbeeld van een bestaande woning energieneutraal maken. Op het dak liggen maar liefst 40 zonnepanelen, goed voor het totale stroomverbruik van de eindgebruiker + het stroomverbruik van de warmtepomp + het stroomverbruik van de airco.

Verwarmen in de winter, koelen in de zomer. En dat alles met 0 energie verbruik. Een jaarrekening bij de energiemaatschappij die zelfs negatief is (dankzij de heffingskorting op energie).

Gasloos bouwen

Voor veel mensen is het een doel; een woning zonder gas-aansluiting. Wij hebben het al bij verschillende woningen rendabel kunnen realiseren. Als uw woning niet teveel gas verbruikt, u vloerverwarming heeft, uw C.V. aan vervanging toe is, en u al elektrisch kookt? Dan kunnen wij het prima voor elkaar krijgen voor u.