Atlantic Loria 6.0

Vanaf 9250,-

Offerte aanvragen

Vanaf 9250,-

Subsidie € 2700,-
Gasloos wonen is mogelijk!
  • De Loria is een lucht-waterwarmtepomp model van fabrikant Atlantic.
  • Als wij deze warmtepomp inzetten kunt u volledig van het gas af! Gasloos wonen dus.
Onze werkwijze
  • Snel een offerte
  • Advies op maat
  • Hulp bij subsidie aanvraag
  • Lagere (of géén) energierekening

Omschrijving

Atlantic Loria warmtepomp

De Loria is een lucht-waterwarmtepomp model van fabrikant Atlantic. Als wij deze warmtepomp inzetten kunt u volledig van het gas af! Gasloos wonen dus. Niet alleen kan deze warmtepomp uw centrale verwarming verzorgen tot een buiten temperatuur van -20 graden, ook heeft deze optioneel een tapwatervat van 190L (intern) of 200, 300 of 500L extern.

Gasloos wonen

Indien u al elektrisch kookt is het dus mogelijk om uw gasaansluiting af te laten sluiten, of nog mooier, bij nieuwbouw kunt u uw woning laten bouwen zonder gas aan te laten leggen. Dit scheelt enorm in de kosten. Niet alleen hoeft u geen CV Ketel te laten plaatsen, er is ook geen gasleiding nodig vanaf de straat naar uw woning én u heeft in uw woning geen gasleidingen meer nodig.

Diverse Loria warmtepompen

De Loria is verkrijgbaar in 4 vermogens, te weten 4, 6, 8 of 10kW. Afhankelijk van uw wensen en verbruik wordt het vermogen berekend. Bij nieuwbouw wordt dit berekend op basis van m2 vloeroppervlakte en het daarbij behorende warmteverlies per vierkante meter.

Bij bestaande bouw zijn er meerdere mogelijkheden om het vermogen te berekenen. Het meest exact is een zogenaamde warmteverliesberekening. Dit wordt gedaan door een gespecialiseerd bedrijf. Hiervoor zijn echter wel alle details van de woning nodig. Denk aan de isolatiewaardes van het dak, spouw, gevel en al het glaswerk. In de meeste gevallen zijn niet al deze details voorhanden.

Een andere manier is kijken naar het huidige gasverbruik en het aantal personen in uw huishouding. Met het aantal personen wordt het tapwaterverbruik berekend. Het resterende verbruik aan gas is uw stookverbruik. Via onze software kunnen wij dan berekenen hoeveel vermogen er nodig is om uw woning op temperatuur te houden.

Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming

De mooiste werking van een warmtepomp krijgt u met vloerverwarming. De warmtepomp hoeft dan geen hoge temperatuur water aan te maken omdat een vloerverwarming dit niet nodig heeft. Op deze manier is het dan ook mogelijk een woning met een gasverbruik van +/- 2200m3 gasloos te maken.

Ook met lage temperatuur radiatoren (LTV) is dit mogelijk, echter zal het stroomverbruik hoger worden omdat er meer vermogen nodig is om de hogere temperaturen te maken. Als u alleen normale radiatoren in uw woning heeft is de Loria helaas geen optie voor u. Dan adviseren wij een hybride warmtepomp, bijvoorbeeld de Atlantic Elga 5kW of de Daikin Altherma 8kW.

Mocht u meer dan 2200m3 gas verbruiken, dan zal er meer dan 10kW nodig zijn om uw woning op temperatuur te houden. In dat geval zullen we moeten kijken naar alternatieven.

Wilt u weten of de Atlantic Loria warmtepomp in uw woning een mogelijkheid is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij geven u een passend advies op maat.

Warmtepomp Atlantic Loria prijs

De Loria warmtepomp is al verkrijgbaar vanaf ongeveer 2700,- euro exclusief BTW. De prijs is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. De Loria 10kW Duo inclusief koeling, thermostaat, en 50L buffer kost bijvoorbeeld ongeveer 9250,- euro exclusief BTW. Uiteraard zijn ook op de Loria warmtepompen subsidieregelingen van toepassing. De volgende subsidies gelden voor de Loria warmtepompen:

Atlantic Loria (duo) 4kW – €2.550,-
Atlantic Loria (duo) 6kW – €2.700,-
Atlantic Loria (duo) 8kW – €2.850,-
Atlantic Loria (duo) 10kW – €3.150,-

Installatie warmtepomp Atlantic Loria

In onderstaande video ziet u hoe wij een Atlantic Loria warmtepomp en zonnepanelen installeren. Het resultaat? De bewoners van deze woning kunnen nu gasloos wonen!

Extra informatie

Merk

Type

,

Type pomp

Kilowatt

, , ,

Dekking

Monovalent of Bivalent

Boilervat