Installateur zonnepanelen

Warmtepompboiler werking

De werking van een warmtepompboiler is hetzelfde als de werking met een airco of gewone warmtepomp. Uit de buitenlucht wordt warmte onttrokken en door middel van compressie worden er hogere temperaturen behaald. Deze warmte wordt opgeslagen in een boilervat van 200-300L en gebruikt u voor warm tapwater of douchewater.

Bij een warmtepompboiler is het niet nodig om een buitenunit te plaatsen. Alle onderdelen zitten in de kop (zie foto onder). Er zijn wel 2 gevel- of dak-doorvoeren nodig om lucht aan te zuigen en af te voeren.

Prijs/kosten Warmtepompboiler

De prijzen beginnen bij ongeveer 2500 euro inclusief installatie, na subsidie.

Warmtepompboiler subsidie

Subsidies liggen tussen de € 1000 en € 1400 afhankelijk van het vermogen en volume.

Ervaringen

Door het inzetten van dit apparaat zet u uw tapwater verbruik qua gas op 0. 75% van de energie haalt hij uit de lucht, de overige 25% komt van stroom. Hierdoor kan het bij grotere gezinnen rendabel zijn om dit apparaat in te zetten, denk bijvoorbeeld aan de combinatie met zonnepanelen en een hybride warmtepomp.

Indien u voor gasloos gaat, dan kunt u bij een all-electric warmtepomp een boiler inzetten en is dit product overbodig.

Met een Fujitsu Sanistage warmtepompboiler haal je de laatste techniek in huis. Een warmtepompboiler is een (beter) alternatief voor de zonnecollector. Dit boilervat wordt namelijk óók aangesloten op de tapwaterkant van uw CV (net als zonnecollectoren), maar kan wel 100% warmte leveren (in tegenstelling tot maar 50% bij zonnecollectoren) voor uw tapwater. Het is simpelweg een vat water met in de kop een warmtepomp. Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht (aangevoerd door een flexibele buis) en geeft de warmte af aan het water. Dit kost stroom, welke u natuurlijk weer op kunt wekken door middel van zonnepanelen. De terugverdientijd ligt rond de 7 jaar wanneer deze gekocht wordt in combinatie met zonnepanelen.

warmteboiler kopen