Warmtepompen
  • Subsidie tot € 5100,-
  • Energierekening naar €0,- p/m - energieneutraal!
  • In 75% van de woningen zéér rendabel
  • Altijd advies op maat

Warmtepompen

Wilt u graag meer over warmtepompen weten? Lees hieronder alles over wat een warmtepomp is en waarom een warmtepomp een goede aanschaf is. Ook leggen we uit wat de verschillende warmtepomp mogelijkheden zijn, denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een hybride warmtepomp. Daarbij is het niet geheel onbelangrijk om samen te kijken wat het rendement bij de aanschaf en gebruik van een warmtepomp zal zijn.

Uw situatie berekenen >

Iedereen heeft een warmtepomp in huis

Een warmtepomp is simpel gezegd een apparaat waar je stroom instopt, en waar warmte uitkomt. Dit is een uiterst efficiënt gebruik van stroom! Iedereen heeft al een ‘warmtepomp’ in huis, danwel in de vorm van een airco, danwel in de vorm van een koelkast. De ene kant koel je af, waarbij de warmte de andere kant op gaat. En dit door middel van stroom. Deze stroom kun je zelf opwekken, de warmte kun je goed gebruiken in je huis.

Verschillende warmtepompen

Er zijn een aantal verschillende warmtepompen.

  • Zo heeft u de variant “Standalone”. De Standalone benodigd géén CV ketel.
  • De Hybride warmtepomp is een combinatie samen met een ketel.
  • Dan hebben wij ook nog de luchtgekoppelde warmtepomp. Deze luchtgekoppelde warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht.
  • Als laatst is er ook nog de grondgekoppelde warmtepomp. Deze warmtepomp haalt warmte uit de grond.

Hybride warmtepomp

Zoals hierboven genoemd is een Hybride warmtepomp een combinatie samen met een cv-ketel. De hybride warmtepomp is een uitstekende manier om het gasverbruik van uw woning te verminderen. Een hybride warmtepomp beschikt over een binnen- en een buitenunit. De buitenunit van de hybride warmtepomp brengt de energie van de buitenlucht naar een hoger temperatuurniveau, zodat de warmte gebruikt kan worden in uw centrale verwarmingssysteem.

Rendement warmtepomp

In élke woning kunnen we een warmtepomp zetten, in 75% van de gevallen is het prima rendabel, in andere gevallen niet (de reden: laag gasverbruik in combinatie met radiatoren en onvoldoende dakoppervlak voor zonnepanelen). Heeft u vloerverwarming? Dan kan een warmtepomp eigenlijk altijd uit. Is uw CV ketel aan vervanging toe en heeft u vloerverwarming? Dan kunnen we uw huis gasloos maken. Dit alles is echter 100% maatwerk, waarin we u graag adviseren. Neemt u direct contact met ons op voor een advies!