zonnepanelen yingli

Yingli zonnepanelen

Yingli is één van de grootste en meest moderne zonnepanelenfabrikanten ter wereld. Zo is de ‘Panda’ productielijn opgezet door het Nederlandse ECN, en komende ovens waarin de cellen worden gebakken uit Nederland. Aan Yingli zonnepanelen heb je als consument een paneel met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Het beste zonnepaneel bestaat niet: zonnepanelen zijn tegenwoordig een massaproduct, met honderden fabrikanten die ieder tientallen verschillende modellen zonnepanelen maken. Iedere fabrikant probeert zich te onderscheiden middels bijvoorbeeld: een betere technologie, een speciale coating, langere garantie, minder outputverlies, een Europees in plaats van Chinees merk, etc. In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. De beste keuze is volgens ons een goede prijs van een betrouwbare (grote) zonnepaneel fabrikant

Duitse panelen zijn niet beter dan Chinese panelen: het land van productie is geen kwaliteitsgarantie voor zonnepanelen. Van de top 10 grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld komen er momenteel zeven uit China en nul uit Duitsland. De meeste Europese fabrikanten staan er financieel zwak voor door de sterke prijsconcurrentie uit China, en het is maar de vraag of deze Europese bedrijven over 5 of 10 jaar nog bestaan.

Het grootste project van The Sunshine Company (490 stuks panelen) is uitgevoerd met zonnepanelen van Yingli.