Zonnestroomboiler werking

Een zonnestroomboiler is niets meer dan een fors uitgevallen waterkoker. Wij hebben 1 advies: KOOP DIT PRODUCT NOOIT! Het is onrendabel, niet duurzaam, financieel onaantrekkelijk en zonde van uw mooie zonnestroom.

Hoe werkt het? Uit zonnepanelen komt gelijkstroom, dit wordt door een omvormer normaliter omgezet in wisselstroom, geschikt voor gebruik in uw huis. Bij het inzetten van een zonnestroomboiler wordt er een warmte-element (met een rendement van 1) direct na de zonnepanelen, maar vóór de omvormer ingezet. Deze werkt dus op de gelijkstroom van uw zonnepanelen.

Dit warmte-element verwarmt een boilervat met water, wat uw CV ingaat. Het voordeel is dat u relatief minder gaat terugleveren aan het net. Een gedeelte van de opgewekte stroom zal namelijk niet eens naar uw omvormer gaan.

In praktijk gebruikt de zonnestroomboiler ongeveer 1200 kWh (€270), en bespaart 400 m3 gas (€260) .

Zolang er in Nederland gesaldeerd mag worden is dit een onrendabele oplossing.

Prijs/kosten zonnestroomboiler

Een vat met spiraal en installatie zal nooit heel duur zijn, maar hoe goedkoop het ook is; het is nog altijd te duur. Daarnaast zit er op een zonnestroomboiler geen subsidie.

Ervaringen zonnestroomboiler

Wij hebben geen ervaring met een zonnestroomboiler, daarnaast kennen wij ook niemand die hier ervaring mee heeft. Uit ons werkveld vernemen wij van diverse partijen dat een zonnestroomboiler niet rendabel is. Dit is ook de reden dat wij u dit product niet adviseren.

zonnestroomboiler kopen | The Sunshine Company

Meer informatie besparen op gas

Wilt u besparen op gas en bent u op zoek naar een duurzame oplossing? Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op!